perjantai 17. helmikuuta 2017

Mielenkiintoisia tuliaisia

Olin ystävällä kylässä ja hän tarjosi tuliaisena saamaansa teetä, ilmeisestikin Japanin tuliaisia.

On oikeastaan aika hauska aina maistaa tällaista teetä, josta ei paketista oikein tiedä, mitä siinä on. Tässä tietysti lukee Apticot Barley Tea, josta voi päätellä teen maistuvan aprikoosilta ja ohralta. Siis hetkinen, ohralta?! Kaiken kaikkiaan mielestäni aika erikoiselta kuulostava makuyhdistelmä. 


Tee oli teepusseissa, tai teepyramideissa, ei kuitenkaan sellaisia usein näkemissäni muovisen oloisissa, vaan ulkonäöltään näyttivät paperisilta pusseilta. Teepussit tuoksuvat todella makealta! Aprikoosi tuoksuu voimakkaana ja tuoksu on karkkimainen, melkein kuin liköörikarkki. Teelehtien ulkonäöstä en pysty sanomaan oikein mitään, kun en tullut repineeksi pussia auki.

Haudutettuna tee on tavanomaisen värinen, hieman punertavan ruskea. Tuoksu taas on yllättävä. Odotin makeaa ja aprikoosista, mutta haudutettuna tuoksu onkin voimakkaan paahteinen ja aivan erilainen, kuin miltä teepussi tuoksui. Tuoksu on syvä ja siinä on vähän myös makeaa hedelmäisyyttä ja aprikoosia.

Teen maku on todella, todella viljainen ja paahteinen, melkein epämiellyttävällä tavalla. Jälkimaussa tuntuu vähän myös raikasta hedelmäisyyttä. Kitalaessa ja kurkussa tuntuu runsas viljaisuus ja paahteisuus, kielen kärjelle jää lyhyeksi aikaa hedelmäisyys ja makeus. 

Ystäväni sanoin, kokeilumielessä tätä on kiva maistaa. Ja voin täysin yhtyä hänen sanoihinsa. Makumaailma on runsaan viljaisuuden ja paahteisuuden takia kaukana mukavuusalueeltani. Kaikkiaan todella erikoinen tuttavuus. Teepussin tuoksu ei vastannut ollenkaan teen makua, joten siltä osin tämä oli myös melko yllättävä maultaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti