lauantai 25. helmikuuta 2017

Jade Needle, perusvihreää

Toisinaan tekee mieli juoda jotain konstailematonta, ihan perusvihreää. Tällaisia hetkiä varten ostin Jade Needlen. Teestä kerrotaan, että se on Sichuan provinssista. Teepensaat varjostetaan 2 viikkoa ennen sadonkorjuuta, joka tuo lehdille tummanvihreän värin. Rullatut lehdet muistuttavat neulasia.

Teelehdet ovatkin mielenkiintoisen näköisiä: melko pieniä, tummanvihreitä, kiiltäviä, liukkaita, tasaisen pitkulaisia. Ulkomuodoltaan kyllä muistuttavat havupuun neulasia. Lehtien tuoksu on paksu ja syvä, melko raikas, ei kuitenkaan hirveän voimakas. Tuoksu ei herätä suuria tunteita vaan tuntuu kuitenkin jopa vähän tavanomaiselta.


Haudutettuna tee on kellertävän vihreä ja aavistuksen samea. Haudutuksen jälkeen huomaa, että teelehdet ovat rikottuja ja silloin usein mielestäni teestä tuleekin vähän sameaa. Tuskin tämä on mikään ihme, rikotuista lehdistä varmasti irtoaa enemmän hiukkasia. Tuoksu ei ole kovin voimakas, kuitenkin melko paksu ja pehmeä, melko tavanomainen vihreä tee kuitenkin. 

Maku on aluksi mieto ja vähän mitäänsanomaton, mutta voimistuu ja mukava jälkimaku jää hyväksi toviksi. Myös maku on kuitenkin melko tavanomainen, jälkimaku on kohtalaisen voimakas, mutta aavistuksen karvas.

Tämä tee on todellakin ollut minulle sellainen ihan hyvä perustee, ei yhtään huono. Kuitenkin vähän tylsä, joten on kulunut teelaatikostani hitaammin. Toisaalta, vihreät teet eivät tällä hetkellä muutenkaan oikein ole olleet minun juttuni, ehkä toisena aikana olisin antanut tälle maireamman arvion.


Jade Needle
vihreä tee
Alkuperä: Sichuan, Kiina

Ostopaikka: Mandragora
Arvosana (1-5): 3+
Ostaisinko uudelleen: en


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti