keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Vaihtelua mustaan teehen Sikkimistä

Rakastuin aikoja sitten yunnanilaiseen teehen ja muut maustamattomat mustat jäivät autuaasti unholaan. Pitkästä aikaa kaipasinkin vaihtelua mustaan teehen tehdessäni tilausta The Ouncesta. Pitkään mietin mitä tilaisin ja päädyin tilamaan kerrankin jotain minulle poikkeavaa teetä, siis kerrankin jotain muuta kuin kiinalaista.

Hopeinen Sikkim kuvataan The Ouncen sivuilla olevan uniikki teelaatu, jota tehdään erittäin rajattu tuotanto Pohjois-Intiassa lähellä Darjeelingin-aluetta. Teepakkaukseen oli itse asiassa kirjoitettu Darjeeling, vaikka eihän tämä siis ole Darjeelingista kotoisin vaan Sikkimistä. Minua vähän häiritsi teen suomenkielinen nimi Hopeinen Sikkim, en tiedä viitataanko tässä kenties hopeisella muutamiin vaaleisiin teelehtiin teen joukossa. Tykkäisinkin siitä, että etenkin maustamattomat teet myytäisiin Suomessa niiden alkuperäisillä nimillä ja tiedoilla. Tästäkään teestä ei minulla ole nyt sen tarkempaa tietoa laadusta, tai juuri mistään muustakaan.

Teelehdet ovat melko pieniä ja rullattuja, eivät tasakokoisia, joukosta löytyy jokunen isompikin lehti. Suurimmaksi osaksi lehdet ovat ruskeita, joukossa myös vaalean ruskeaa ja vaaleita lehtiä. Lehdet tuoksuvat todella hyvälle. Tuoksu on raikas, makea, hedelmäinen ja pehmeä.


Haudutettuna tee on kirkas ja vaalea oranssinruskea. Tuoksu on teelehtien tapainen; miellyttävä, raikas ja pehmeä, vähän makean hedelmäinen. Maku on erittäin hyvä ja miellyttävä, pehmeä ja makea, raikas ja aavistuksen sitruunainen, hedelmäisen täyteläinen. Jälkimaku on viipyilevä, eikä liian voimakas. Maku on hienostunut, mutta ei kuitenkaan mieto. Tuoksu ja maku tukevat täydellisesti toisiaan. Tee on samantyylinen kuin Darjeelingit, mutta selvästi voimakkaampi ja itse saan tästä paljon enemmän irti, kuin mitä olen Darjeelingeista saanut. Tämä tee on todella hyvää.


Sikkim on minulle aluevaltauksena uusi kokemus. Pikainen googlaus kertoo, että Sikkim tosiaan sijaitsee Pohjois-Intiassa lähellä Darjeelingia. Sikkimissä on vain yksi teetarha, vuonna 1969 perustettu Temi Tea Garden, jossa tämäkin tee oletettavasti on siis tuotettu. Temi Tea Gardenin väitetään olevan Intian parhaita teetarhoja ja jopa yksi maailman parhaista. Teen kerrotaan olevan samantyylistä kuin Darjeelingissa, mutta omaavan omanlaisensa vivahteet.

Kaiken kaikkiaan, tämä Hopeinen Sikkim antoi minulle todella positiivisen teekokemuksen. Tämä todella nostaa veden kielelle ja tekee mieli juoda lisää juuri tätä teetä. Suosittelen.


Hopeinen Sikkim
musta tee
Alkuperä: Sikkim, Intia

Ostopaikka: The Ounce
Arvosana (1-5): 5-
Ostaisinko uudelleen: kyllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti