torstai 6. lokakuuta 2016

Minttusuklaajädeä vai minttukaakaota?

Rakastan sitä, että Mandragoran tilausten yhteydessä saa aina pieniä tuotemaistiaisia. Tulee vaihtelun vuoksi maisteltua myös sellaisia makuja, joita ei itse tule ostaneeksi. Teapigsin yksittäispakattuja teepusseja olen saanut useammankin kerran. Monet niistä ovat kofeiinittomia eivätkä sisällä itse teetä ollenkaan, joten varauksellinen suhtautumiseni on taattua. Teapigsit onneksi harvoin tuottavat pettymystä.

Retro Joy eli chocolate & mint, sisältää kaakaon kuorta, piparminttua (34%), suklaahippuja (15,5%, joka sisältää sokeria, kaakaota ja soijalesitiiniä), luonnollista kaakao- ja piparminttuaromia. Pakkauksessa minttua ja suklaata kuvaillaan klassikoksi ja tosi retroksi pariksi, ja tuodaan mielikuvaa minttusuklaajäätelöstä ja tummasta minttusuklaasta jälkkärinä. Kerrotaanpa myös, että kupillisessa on kolme kaloria. Haudutusohje kehottaa halutessaan lisäämään maitoa tai kermaa, mutta sitä en kyllä tee. 

Pussiteepakkauksen avaamisessa ei ole fiilistä, ainakaan positiivista sellaista. Teapigsin eduksi voin kuitenkin sanoa, että tässä teepussissa on tuoksua, usein kun ne eivät tuoksu juuri miltään. Tässä on pehmeä, minttuinen tuoksu, ei kuitenkaan mikään älyttömän voimakas. Pussi tuoksuu aavistuksen pölyiseltä ja mietin voisiko se johtua siitä, että tee on paperipakkauksessaan odottanut teelaatikossa jo jonkin aikaa, joten tuskin tuoksu ainakaan on parantunut vanhetessaan. Kuten pakkauksessa luvataan ja myös pussista näkee, ei pussin sisältö todellakaan ole pölyä, vaan isoja paloja ihan aitoa tavaraa.


Haudutettuna juoma on samea ja ruskea. Ulkonäkö ei houkuttele, sillä yleensä samea ei ole yhtä kuin laadukas. Mietin johtuisiko sameus raaka-aineista, voisi kuvitella juomaan liukenevan vähän suklaata tai kaakaota, joka tekee siitä samean. Juoma tuoksuu raikkaalta ja mukavan pehmeästi minttuiselta, vähän kuin minttukaakaolta. Nyt mieleeni tulee, että jos lisäisinkin tähän maitoa, maistuisiko se tosiaan minttukaakaolta. En kuitenkaan taida edes kokeilla.

Maultaan tämä on todella pehmeä, aivan kuin kermaisen paksu ja samalla raikkaan minttuinen, jälkimaku on hieman suklainen. Kuitenkin maku on oikeastaan yllättävän mieto. Tavallisesti teapigsit ovat olleen aika voimakkaan makuisia, joten tämä hieman yllättää minut olemalla vähemmän voimakas. Mintun ystävälle tämä kyllä toimii, ollen sopivan minttuinen juoma, mutta ei kuitenkaan liian raikas. Suklaata tai kaakaota toivoisin olevan maussa enemmän. Vaikkakin suklaa teessä epäilyttää minua ihan valtavasti. Tämä ei ole yhtään hassumpi, mutta pakkauksen perusteella odotin tästä enemmän sitä fiilistä minttusuklaajäätelöstä.

Pidän muuten todella paljon minttusuklaajäätelöstä. Olen aina tykännyt myös minttukaakaosta, mutta minulla on sellainen mielikuva, ettei sitä ole tavallisissa ruokakaupoissa ollut saatavilla enää aikoihin. Valitettavasti tämä tee ei ihan vedä vertoja kummallekaan näistä, jädelle eikä kaakaolle, vaikka ei tämä silti huono tee ole.


Retro joy
suklaan ja mintun makuinen yrttitee
valmistaja: teapigs.

Ostopaikka: Mandragora
Arvosana (1-5): 3,5
Ostaisinko itse: todennäköisesti en, teapigsin mintun ja lakritsin makuinen Sweet treat on saman tyylinen, mutta enemmän mieleiseni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti