torstai 29. syyskuuta 2016

Vaaleaa oolongia

Pidän todella hyvästä oolongista, joskus sitä vain tuntuu olevan vaikea löytää. Tie Guan Yiniin olen jotenkin kyllästynyt ja Milk(y) oolongista en oikein pidä, samoin kuin savuisista en juuri välitä. Lisäksi suhtaudun varauksella muualta kuin Kiinasta tulleisiin oolongeihin. Ginsengillä maustettuun oolongiin törmää toisinaan, mutta olen suhtautunut epäillen olisiko se makuuni ja se on siksi jäänyt tilaamatta. Lisäksi en haluaisi maksaa teestäni hunajaa, toiset oolongit kun ovat aika hyvän hintaisia. Oolongin ostaminen on siis paljon rajoittunut omien toiveideni ja makumieltymysteni mukaan. Viimeksi Teekaupasta mukaan kuitenkin tarttui yksi oolong, joka vaikutti sopivalta minulle.

White Downyn kerrotaan olevan korkealaatuinen, käsinvalmistettu oolong Guangxista, Kiinasta. Haudutuslämpötilaksi on annettu 70 astetta ja kun nimessäkin on sana white, on olettamukseni heti, että tee on melko vaalea. 

Teelehtien tuoksu on todella mieto, oikein todella mieto, kuitenkin lehtevä ja tuore. Teelehdet ovat monennäköisiä; pieniä ja rikkonaisia, isompia ja nukkapintaisia, monet vaaleanvihreitä, mutta joukossa myös tumman vihreää ja vähän ruskeaakin. Teelehtien hajanainen ulkonäkö ei oikeastaan anna teestä parasta mahdollista ensivaikutelmaa.

Myös haudutettuna teen tuoksu on todella mieto, tarkemmin haisteltuna kuitenkin aavistuksen hedelmäinen ja lehtevä. Ulkonäöltään juoma on kirkas, melko vaalean keltainen. Maku on tämän teen parasta antia. Tämä on juuri sellaista helppoa juotavaa, jota voisi vaikka siemailla pitkin päivää veden sijaan. Maku on tuoksuja hieman voimakkaampi, ollen erittäin pehmeä ja miellyttävä. Maussa on selvästi tyypillisiä oolongin piirteitä. Maku on oikeastaan aika hienostunut, voisin verrata jopa valkoiseen teehen. Voimakkainta tässä on jälkimaku, joka jää pidemmäksi aikaa pyörimään kielelle ja kitalakeen.


Vaikka tämä ei ole ehkä täysin makuuni sopiva, niin on todella virkistävää löytää uusi oolong, jota voisin kuvitella juovani toistekin. 


White Downey
oolong
Alkuperä: Guangxi, Kiina

Ostopaikka: teekauppa.fi
Arvosana (1-5): 4
Ostaisinko uudelleen: mikä jottei

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti