tiistai 6. syyskuuta 2016

Inkivääriteetä

Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, olen vihdoin päässyt purkinpohjien kimppuun. Tällä hetkellä minulla on päässyt musta tee aika vähiin ja sellaista kaipasin tänään juodakseni, joten nyt oli hyvä hetki siemaista yhdet jämät mustaa teetä. En edes muista mistä tämän teen sain. Tällä kertaa join Teetaikureiden Inkivääriteetä, joka on inkiväärillä ja aromilla maustettu musta tee.

Teelehdet ovat juuri sellaista tavanomaisen marketti-irtoteen näköistä mustaa putua, joukossa näkyy vähän inkiväärin paloja. Joskus mietin kun tee on aromimaustettu, että onko sitä varsinaista makua (tässä tapauksessa siis inkivääriä) laitettu vain nimeksi ja ulkonäöksi. Mene ja tiedä. Teelehdet tuoksuvat aavistuksen makealle, pehmeälle ja miedolle. Tuoksu on ihan mukava. 


Haudutettuna tee on kaunis, kirkas, voimakkaan punaruskea. Tuoksu on pehmeä, inkivääri tuoksuu selvästi, mutta ei ole liian pistävä. Kaipaisin vähän voimakkaampaa ja täyteläisempää tuoksua. Maku on tuoksuun verrattuna selvästi voimakkaampi. Inkivääri maistuu mukavasti, mutta ei ollenkaan pistävänä. Itse musta tee maistuu paremmin vasta jälkimaussa, ollen sellainen aika yllätyksetön ja tavanomainen musta tee. 

En ole kovin suuri inkiväärin ystävä. Tämä on siihen nähden siis ihan mukiinmenevä tee. Minussa tämä tee ei herätä kovin suuria tunteita mihinkään suuntaan. Mielestäni tämä on tavanomainen perustee, moni voisi tästä ehkä tykätäkin, vaikkei ihan minun mieleeni olekaan.


Inkivääritee
maustettu musta tee
Valmistaja: Teetaikurit/Mokkamestarit

Arvosana (1-5): 3
Ostaisinko uudelleen: en

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti