torstai 7. heinäkuuta 2016

Vahvaa Earl Greytä

Teapigs on yksi niistä harvoista, jollei jopa ainoa, jonka pussiteetä voin suositella oikeastaan aika varauksetta. Mandragorasta olen usein saanut teapigsejä maistiaisena tilauksen ohessa, mutta olen niitä muutaman kerran kyllä tilannutkin.

Toisaalta minua ärsyttää näiden pakkausten ulkonäkö ja toisaalta pidän näistä. Pakkauksessa on aina eri kuva ja nimi. Tällä kertaa minulla oli vahvaa earl greytä, joka oli nimetty: grey with attitude. Paketin takapuolella vielä kerrotaan vähän mikä tekee juuri tästä teestä erikoisen, yrityksen periaatteista, teen valmistustavoista sekä pussin sisältö. Harmi, etten huomannut napata kuvaa tällä kertaa myös pussin toiselta puolelta.


Tässä teessä on mustaa teetä 98%, ruiskaunokkia, bergamottia ja muita luonnollisia aromeja (mm. lime). Teepussista ei juurikaan pysty sanomaan miltä sen sisältö näyttää. Toisaalta tekisi mieli leikata pussi auki ja katsoa mitä se sisältää. Pussin läpi näyttäisi kuitenkin samalta, miltä nyt yleensä irtonainen earl grey näyttää. Tuoksu ei ole kovin voimakas, mutta hyvin earl greyksi tunnistettavaksi.

Haudutettuna tee on todella kauniin värinen; kirkas ja voimakas, kuparin värinen. Tuoksu on mukavan pehmeä miellyttävä, kuitenkin ehkä vähän vaatimattomampi, kuin mitä odotin, bergamotti ei tuoksu kovin voimakkaana. Teapigseissä minua ilahduttaa kerta toisensa jälkeen se, etteivät ne maistu pussiteeltä. Tälläkin kertaa tee maistuu ihan oikealta teeltä. Bergamotti maistuu todella voimakkaasti, mitä en tuoksun perusteella olisi osannut arvata. Maku todella lunastaa lupauksensa vahvasta earl greystä. Tee ei ole ollenkaan kitkerä, vaan maistuu hyvinkin pehmeänä. Bergamotti on kuitenkin niin vahva, että on mielestäni jopa epämiellyttävän voimakas. En nimittäin oikeastaan ole mikään earl greyn ystävä. Mutta jos perinteinen earl grey on mieleistäsi, tykkäät varmasti tästä!


Grey with attitude, earl grey strong
maustettu musta, earl grey
Valmistaja: teapigs.

Ostopaikka: Mandragora
Arvosana (1-5): 4-
Ostaisinko uudelleen: en


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti