maanantai 20. kesäkuuta 2016

Vihreä vaniljatee

En enää edes muista, mistä tämä tee on peräisin, ehkä olen saanut sen joksikin lahjaksi tai tuomisena. No, joka tapauksessa, tätä Teetaikurien Vihreää Vaniljateetä olen itse juonut vain muutaman kerran, mutta vieraille olen tarjonnut useamminkin ja sitä on kehuttu. Viimein sain itsekin aikaiseksi hörpätä tätä oikein ajatuksen kanssa.

Teen mainostetaan olevan vihreää teetä maustettuna aidolla gourmet vaniljalla. Vaniljaa on 1,5%, sen lisäksi teessä on auringonkukan terälehtiä ja aromeja. Minua hieman hämää se, että ulkonäöltä terälehtiä on mielestäni melko runsaasti, mutta ainesosissa terälehdet ovat vasta vaniljan jälkeen. Tavallisesti raaka-aineet ovat käsittääkseni siinä järjestyksessä, paljonko niitä on tuotteessa. En tiedä miten tässä, mutta ainakin minusta terälehtiä on vaniljaa enemmän. No, tämä nyt ei ole kovin suuri juttu, vaikka pistikin silmääni.

Teelehtien ulkonäkö on äkkiseltään katsottuna oikeastaan aika hyvä. Teelehdet näyttävät isohkoilta ja joukossa on isompia keltaisia lehtiä. Tarkempi tarkastelu paljastaa, että lehdet ovat kuitenkin melko rikkonaisia. Lehtien tuoksu on oikeastaan vähän vaatimaton, vaniljaa huomaan siinä vähän ja vihreä tee tuoksuu hyvin tavanomaiselta. Tosin, minulla on tämä ollut avattuna jo jonkin aikaa, vaikkakin tiiviissä rasiassa, joten aromi on saattanut tietysti senkin takia vähetä.


Haudutettuna väri on voimakas ruskeankeltainen ja hieman samea. Mieleeni tupsahtaa, että johtuukohan näin voimakas väri niistä auringonkukan terälehdistä. Tee tuoksuu melko samalta, kuin teelehdetkin, vanilja tuoksuu melko vienosti. Makukin noudattelee samaa linjaa ja on oikeastaan melko yllätyksetön. Vihreä tee maistuu todella voimakkaana, eikä tämä valitettavasti ole mikään Longjing. ;) Mielestäni aika tavanomainen marketti-irtotee. Ei sillä, etteikö ruokakaupastakin voisi joskus löytää hyvää teetä! Mutta siihen tavalliseen kaupan valikoimaan verrattuna siis tavanomainen.

Kaiken kaikkiaan odottaisin ja toivoisin vaniljateessä vaniljan tuoksuvan ja maistuvan runsaammin. Tämä on sellainen perustee, jota voin hyvillä mielin tarjota vieraille, vaikkei tämä olekaan ihan omaan makuuni.


Vihreä Vaniljatee
maustettu vihreä tee

valmistaja: Teetaikurit
arvosana (1-5): 3-
ostaisinko itse: en

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti