torstai 30. kesäkuuta 2016

Kesäjuomaa

Kesän lämpimät päivät ovat vaikuttaneet teekäyttäytymiseeni. Olen nimittäin kaivannut kesäisiä makuja. Viime viikolla iskin kultasuoneen ja löysin kertaheitolla itselleni uuden suosikin, päivittäisessä käytössä olevan kesäjuoman!

Suhteeni puerhiin on hieman ristiriitainen. Toisaalta minua kiinnostaa erilaiset puerhit valtavasti, mutta toisaalta en ole kertaakaan juonut sellaista puerhia, josta olisin oikeasti pitänyt. Jostain syystä otin jälleen kerran puerhia, nappasin palan Chocolate Puerh tea barista, koska minulla sattui sitä olemaan. Kannussa minulla oli mansikkamehua ja sain päähäni idean lorauttaa mehua teeni joukkoon.

Ja WAU mikä maku! Teestä tuli aivan älyttömän hyvää! Puerhin maanläheisyys peittyy mansikkamehun alle ja tee maistuu pehmeältä, hieman mansikkaiselta ja makealta, paksulta ja runsaalta. Mansikka maistuu ensimmäisenä voimakkaasti ja lopussa jälkimakuna, joka tuo veden kielelle. Siinä välissä saa maistaa pehmeän täyteläistä mustaa teetä. Puerhin parhaat puolet yhdistettynä mansikkaan. Tämä on ehdottomasti yksi parhaista maustetuista mustista teelaaduista, joita olen juonut! Todella hämmentävä kokemus siis. Puerh, joka ei todellakaan ole suosikkiani, onkin äkkiä suosikkini!

Ei ole tietysti aivan sama millaista mehua käyttää, minulla oli täysmehusta valmistettua mansikkamehua. Mehun kanssa täytyy kuitenkin olla varovainen, sillä liika on liikaa. Pieni määrä mehua riittää. Juurikaan ei myöskään ole merkitystä kuinka monetta kertaa teetä haudutan, eikä haudutusaikakaan ole niin justiinsa. Mansikkamehu tasaa makua juuri sopivasti. Mehuni sisältää jonkin verran sokeria, joka varmasti myös edesauttaa sitä, että teestä tulee ihanan makea.


Itse asiassa ajatus laittaa mehua teen joukkoon tuli siitä, että olen nyt kesällä tykännyt laittaa matchan joukkoon omenamehua. Olen juonut matchaa kylmänä ja kuumanakin niin, että joukkoon olen lorauttanut mehua. Ah, ihanan kesäistä, makeaa ja maukasta! Siinäkin olen suosinut täysmehua. Pelkkään mehuun tehtynä on mehusta tullut vähän liian hallitseva, joten olen käyttänyt sitä enemmänkin maustamiseen.

Toisaalta minua vähän hävettää myöntää, että olen mennyt "pilaamaan" teeni mehulla. Mielestäni puerhin ja mansikan yhdistelmä maistuu kuitenkin niin hyvältä, että oikeastaan haluan rohkaista muitakin kokeilemaan uusia juttuja teen kanssa! :)

2 kommenttia:

  1. Puerh sopii myös Coca-colan kanssa :D Tuo Chocolate Puerh tea bar on kiinnostanut jo hyvän aikaa, pitää ehkä jossain vaiheessa sortua tilaamaan moinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äyh, kuulostaapa pahalta sekoittaa limsaa teehen. :D Kiitos kuitenkin vinkistä, taidan kokeilla tätä, kun cokiksesta muutenkin tykkään. :)

      Poista