keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Thaimaalaista oolongia

Olen useamman kerran puhunut Mandragorasta, sillä sieltä tulee pääasiassa kahvi meidän talouteen. Heillä on kuitenkin myös monenlaista teetä, joten sitäkin tulee silloin tällöin tilattua. Tällä kertaa kahvitilauksen yhteydessä sanoin miehelleni, että tilaisiko hän minulle vaihteeksi jotain oolongia. Olin katsellut, että Mandragorassa oli thaimaalaista oolongia Thailand Red Oolong Royal Pearl, mikä toisaalta kiinnosti ja toisaalta epäilytti minua. En muista aiemmin maistaneeni thaimaalaista teetä ja suhtaudun aika epäillen vieraampiin teentuottajamaihin. Toisaalta odotin kyllä hyvin suurella mielenkiinnolla, että pääsen thaimaalaista teetä maistamaan.

Teepakkauksessa sanotaan, että teen kasvatus on Thaimaassa alkanut vasta 80-luvulla. Olen oppinut arvostamaan esimerkiksi pitkää kiinalaista teen historiaa, joten kasikytluvun tee ei kuulosta kummoiselta. Lisäksi paketissa kerrotaan, että tuotantomenetelmät muistuttavat Taiwanissa käytettyjä menetelmiä. Tummanruskeat lehdet on rullattu pieniksi palloiksi.

Teelehtien ulkonäkö ei vakuuta. Lehdet ovat ruskeita ja ne on kääritty epäsäännöllisesti. Lehtien tuoksu on kuitenkin miedon pehmeä ja miellyttävä, aavistuksen makeakin. Haudutettuna tee on kirkas, vaalean ruskea. Haudutusajasta ja -kerrasta riippuen väri vaihtelee aina kirkkaan keltaiseen asti. Juoman tuoksu on oikein miellyttävä ja pehmeä, makea ja kevyt, hieman hedelmäinen. Tuoksu tuo mieleeni oikein hyvän oolongin.

Maku todella yllättää minut positiivisesti. Tämä on makea ja monivivahteinen, pehmeä, miellyttävä ja hedelmäinen. Jälkimaku on vähän mausteinen. Tykkään! Tämä on oikein hyvä perusoolong, joka toimii useammallakin haudutuksella. Olenkin oikeasti tosi yllättynyt, että pidän tästä teestä. Ja samalla on kiva huomata, että omat ennakkoluulonsa saisi heittää romukoppaan. Tätä kehtaisin tarjota toiselle teen ystävälle, vaikka ei tämä kyllä vedä vertoja "aidolle" kiinalaiselle teelle. ;)


Ensimmäisillä haudutuksilla väri on huomattavasti tummempi,
kun tässä kuvassa oleva.
Thailand Red Oolong Royal Pearl
maustamaton oolong
Teen alkuperä: Thaimaa

Ostopaikka: Mandragora
Arvosana (1-5): 4-
Ostaisinko uudelleen: ehkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti