keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kylässä

Kyllä, olen saanut jälleen hyvää irtoteetä kylässä! No, myönnän, ei tämä varsinaisesti mikään yllätys ollut. Nimittäin olimme veljeni luona ja heillä tavallisestikin on hyvää teetä. Tällä kertaa kuitenkin minulle aivan uutta teetä. Veljeni oli bongannut Pasilan asemalla paikan, jonka teet vaikuttivat lupaavilta ja osti sieltä muutamaa sorttia.

Jos käsitin oikein, Milky Caramel on sekoitus Milky oolongia, vihreää teetä ja valkoista teetä, aromilla maustettuna. Teelehdistä kyllä huomaakin, että kyse on sekoituksesta, lehtiä on niin erinäköisiä. Lehdet ovat vihreän eri sävyjä, toiset pienempiä ja kierrettyjä, toiset isompia ja enemmän tai vähemmän rikkoutuneita. Teelehtien tuoksu on kivan makea, vähän kuin kookosta. Tuoksu on pehmeä ja miedohko, kuitenkin makea tuoksu tuntuu peittävän itse teen alleen. 


Haudutettuna tee on väriltään vaaleahko keltaruskea. Tuoksu on pehmeä ja melko mieto, kuitenkin kivan makea. Kun teelehdet tuoksuivat vähän kookokselta, on juoman tuoksussa taas enemmän karamellisuutta. Myös maku on mukavan pehmeä ja karamellinen, hiukan vaniljainenkin, ei kuitenkaan kovin voimakas. Itse tee tuntuu jäävän hieman taka-alalle. Jälkimaussa karamellisuus voimistuu kivasti. 

Tämä on oikein hyvä seurustelujuoma. Sopi hyvin kinuskipuolukkakakun  kanssa, jota meille kylässä tarjottiin. Täytyy myöntää, että teelehtien rikkonainen ulkonäkö ei oikein vakuuttanut minua. Maultaan tee oli kuitenkin sen verran kiva, että kävin myöhemmin tutkimassa Makukaupan nettisivuja ja teetarjontaa.


Milky Caramel
maustettu sekoitus oolongia, vihreää ja valkoista teetä

Ostopaikka: Makukauppa
Arvosana (1-5): 4
Ostaisinko itse: ehkä


Näitä teelaatuja en tällä kertaa saanut maistaa :D

3 kommenttia:

  1. Seuraavalla kerralla pyydät maistiaisen tuota White Monkeytä. Tuoreena erittäin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Ihan vieraita mulle. Mulla on Théhuoneen Sesam Caramelia, josta olenkin aikeissa postata lähiaikoina. Postaathan White Monkeysta, kun pääset sitä maistelemaan.

    VastaaPoista
  3. Nyt melkeinpä harmittaa, etten tuota White Monkeyta maistanut. :D Lähiaikoina tuskin sitä on tarjolla, joten ehkä täytyy tilata sitä itse...

    VastaaPoista