sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Irtoteetä kahvilassa

Olimme jokin aika sitten Porissa Puuvillan kauppakeskuksessa. Kävimme siellä myös syömässä ja jälkkäreille päädyimme Aschaniin. Oikeastaan paikka valikoitui vähän sen perusteella, että satuin huomaamaan tiskin päällä olevat irtoteepurkit.

Teetä oli neljää erilaista: Sitruuna rooibos, Annan tee (maustettu sencha), Earl Grey ja Prima tee (maustettu darjeeling). Valitsin näistä Prima teen, joka oli siis musta darjeeling kuivatuilla mansikoilla, raparperilla, ruusunnupuilla, jasmiininkukilla, kanervankukilla ja rosepippurilla. Tee lusikoitiin kertakäyttöiseen haudutuspussiin ja teetä sai tosi ison mukillisen. Toisaalta hintakin oli 2,30€, joten sillä hinnalla muki kyllä saakin olla iso. Minkäänlaisia haudutusohjeita en teelleni saanut, vaikka en minä niitä toisaalta kaivannutkaan. 

Tee tuoksuu miellyttävältä ja pehmeältä, hieman hedelmäiseltä ja makean marjaiselta. Tuoksu on kevyt, mutta kuitenkin syvä, hyvin darjeelingiin sopiva. Haudutettuna tee on väriltään vaalea punertavan ruskea, hämmästyn usein darjeelingien kanssa sitä miten vaaleaa musta tee voi olla. Maku on pehmeä ja kevyt, perushyvä darjeeling, jota juo oikein mielellään. Maussa on miellyttävää makeutta ja hedelmäisyyttä. Jälkimaussa on aavistus jotain pistävämpää makua, veikkaan johtuvan rosepippurista. Oikeastaan oli aika mielenkiintoista lukea teen sisältö vasta teen jo juotuani. Mielestäni tee maistui ennemminkin makean hedelmäiselle kuin mansikalle tai raparperille tai kukille, joita siinä oikeasti oli. Ehkä minun pitäisi vähän kouluttaa makuhermojani lisää. 

Ei tämä tee mikään tajunnanräjäyttäjä ole, mutta porilaisen kahvilatarjonnan kärkipäätä kuitenkin. Tämä on muuten erinomainen kahvilatee, sillä tämä on juuri sopivasti makea ja sopii erittäin hyvin leivonnaisen kaveriksi. Aschanilla oli oikein ystävällinen palvelu. Ja koska myös tee oli hyvää, voisin poiketa siellä toistekin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti