maanantai 21. syyskuuta 2015

Kerrankin sitruunaista sitruunaa

Minulla on meneillään teelaatikon tyhjennys -projekti. Olen jo useita viikkoja suunnitellut tilaavani teetä Kiinasta, mutta sitten päätinkin juoda pois minulla jo olevia teelaatuja. Jostain syystä vaikka teetä juo paljon, laatikkoon kuitenkin kertyy tavaraa, joka ei kyllä parane vanhetessaan, varsinkaan kun usein pakkaukset on avattuja.

Projektin edetessä törmäsin yhteen maistelupakkaukseen maustettua vihreää teetä, Sitruunamarenkia. Tilaan säännöllisesti kahvia Mandragorasta, toisinaan teetäkin, ja paketeissa on aina mukana erilaisia maistiaisia. Toisinaan olen myös ihan ostanut maistelusettejä. Kaikkia vaan ei tule maistettua heti, tämäkin oli ihan unohtunut. Sitruunamarenki on Senchaa, jossa on sitruunanviipaleita (väh. 14,1%), aromia, sitruunaruohoa (väh. 2,8%), olkikukkaa ja kehäkukkaa. Jos teelehtien joukosta on jotain helppo erottaa, niin sitruunaa, sitä on melkein naurettavan suuri palanen. Teelehdet tuoksuvat mukavasti sitruunalle.

Haudutettuna tee on väriltään vaalean keltainen, tuoksu on pehmeä ja ihanasti kirpeän sitruunainen. Sitruuna tuoksuu voimakkaimmin, jopa vihreä tee jää vähän sen alle. Melko kiva tuoksu. Maku on tuoksun kanssa hyvin yhtenevä, pehmeä ja ihanan sitruunainen. Jälkimaussa sitruunan maku voimistuu ja tuo veden kielelle. Kerrankin sitruunatee, jossa on tarpeeksi sitruunaa, tykkään! Tätä oli vain pieni pakkaus, joten tee onneksi toimi yhtä hyvin myös toisella haudutuksella, en tiedä johtuisiko osin tuosta valtavasta sitruunan viipaleesta, sitruunan makua kyllä riitti. Tee on sitruunan ystävälle kerrassaan mainio valinta, tosin välillä sitruunan tuoksu ja maku tuntuivat vähän esanssisilta.

Yleensä, kun arvioin jotain teetä, juon kupillisen tai kaksi ja teen muistiinpanoja. Sitten kun on aikaa kirjoittaa, otan samaa teetä uudelleen ja juon sitä samalla, kun kirjoitan. Nyt se ei valitettavasti onnistunut, kun menin juomaan teen loppuun eilen. Toisinaan näin käy ja siksi välillä tulee kerrottua hyvinkin monisanaisesti ja toisinaan vähän suppeammin.


Sitruunamarenki
maustettu Sencha

Ostopaikka: Mandragora
Arvosana (1-5): 4
Ostaisinko uudelleen: Ehkä, varovasti voisin sanoa kyllä

2 kommenttia:

  1. Uuu, kuulostaa herkulliselta. Rakastan sitruunateitä, mutta suurimassa osassa on juuri tuota sitruunaruohoa jonka makua en voi sietää. *hrr*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama juttu! Yleensä siitä sitruunateestä jää kaipaamaan sitä sitruunaa. Tämä tee olikin siis tosi positiivinen yllätys! :)

      Poista