sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Tai Ping Hou Kui

Olen unohtanut kirjoittaa yhdestä teestä. Kaikessa erikoisuudessaan tämäkin tee kyllä ansaitsee tulla kirjoitetuksi blogiin. Teasenzin sivuilla lukee, että tämä on Monkey Picked Green Tea. Hävettää myöntää, mutta ensin oikeasti ihmettelin, että ihanko oikeasti apinat ovat poimineet tämän teen. Olisi sekin varmaan mahdollista, mutta tällä kertaa kyse taitaa olla vain teen nimestä, toisessa kohdassa teetä kutsuttiin nimellä The Monkey King.

Kokovertailun vuoksi vieressä on teehelmi.
Kiinalaiselta nimeltään tee on Tai Ping Hou Kui. Kun teepussin avaa, on ensimmäinen ajatus: mitä ihmettä. Teelehdet ovat tosi isoja, siis oikein tosi tosi isoja ja litteitä. Tällaista minulle ei ole ennen tullut vastaan. Teelehtien ulkonäkö on koon ansiosta vähintäänkin mielenkiintoinen. Myös lehtien väri on mielenkiintoinen, ne ovat nimittäin kirkkaan vihreitä. Tuoksu on jälleen kerran tuore, onhan tämäkin tee kerätty keväällä 2015. Tuoksu on mieto, ehkä vähän oolongin tyylinen, vaikka onkin tunnistettavissa vihreäksi teeksi.

Haudutettuna väri on todella vaalea vihertävän keltainen. Tuoksu on todella mieto ja teelehtien kanssa saman tyylinen. Tuoksut ovat mietoja, joten maku yllättää voimakkuudellaan. Tämä on mainio seurustelujuoma toisen teenystävän kanssa. Tätä on helppo juoda ja muki tyhjenee nopeasti. Maku on todella täyteläinen. Ensin maku on voimakas, sitten vähän vaatimattomampi ja jäkimakuna on taas voimakas orkideantyylinen maku. Tämä maistuu kyllä vihreältä teeltä, mutta ei ollenkaan sellaisella pölyisellä tavalla, kuten useat markettivihreäteekokemukseni. Oikein maukas kokemus, vaikkei makumaailma tarjoakaan suuria uusia kokemuksia, kuten teelehdet.


Tai Ping Hou Kui
vihreä tee
Alkuperä: Anhui, Kiina

Ostopaikka: Teasenz
Arvosana (1-5): 4
Ostaisinko uudelleen: ehkä
2 kommenttia:

 1. Et ole ainoa joka apinanpoimimaa teetä on ihmetellyt.

  ps. Legendan mukaan munkit poimivat teetä apinoiden avulla, mutta nykyään se on vain nimike. Tosin huhun mukaan Kiinassa on yksi kylä mikä harjoittaa tätä perinnettä tänäkin päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä legendasta en ollutkaan kuullut! :) Mielessä kyllä kävi, että jostain tällainenkin nimi on varmaan saanut alkunsa...

   Poista