torstai 23. heinäkuuta 2015

Supervoimaa matchasta

Viime kesänä kokeilin useammankin kerran tehdä jääteetä itse. Välillä onnistuin hyvin ja välillä huonommin. Kaupan makeat sokerilitkut maistuvat nekin toisinaan, vaikkei niitä kyllä jääteeksi kärsikään kutsua. Tänä vuonna olen muutaman kerran ajatellut jääteetä, mutta jättänyt tekemättä. Jäätee ei taida oikein olla minun juttuni. Muutama alkukesän aikana juomani uuden sadon vihreä tee taas oli oikein oivaa kesäjuomaa. Kuitenkin kuumaa teetä on tullut juotua näin kesällä vähemmän. Tilasin jälleen kerran kahvia Mandragorasta ja törmäsin ihan uuteen juttuun, ainakin itselleni ihan uuteen kesäjuomaan. Tämä kesäjuoma on teapigsin Matcha super power green tea drink. Itse tilasin omenan ja greipin makuiset juomat, myös seljankukkajuoma olisi ollut tarjolla.

Juoman pakkaus on näppärä, siinä on kierrekorkki. Tekstiä purkissa on paljon, joten hyvän tovin saa vietettyä lukemalla ne kaikki. Pääosin kyse on tietysti myyntiteksteistä, joissa kerrotaan miksi matcha on niin huippujuomaa. Sisältönä näissä on vain lähdevesi, mehutiiviste ja matcha. Omenassa tietysti omenamehutiiviste ja greipissä greippimehutiiviste. Plussaa siitä, ettei juomaan ole lisätty sokeria.

Omenamatcha on väriltään vähän myrkyllisen vihreä. Tuoksu on vähän makean omenamehumainen, mutta aika mitään sanomaton. Kylmältä juomalta en toisaalta odotakaan voimakasta tuoksua. Kun juoma on vähän aikaa seisonut lasissa, näkyy selvästi miksi tätä pitää ravistaa. Matcha nimittäin laskeutuu lasin pohjalle. Maku on kivan makea, maistuu hyvin paljon sellaiselta ihan tavalliselta omenatuoremehulta, mikä ei tietysti ole mikään ihme. Jos tätä juo janoonsa, voi tosiaan kuvitella juovansa omenamehua. Jos kuitenkin vähän edes maistelee, maistuu matchakin aika selvästi. Ei tämä kuitenkaan tuo sen suurempia makuelämyksiä, omenamehua ja matchaa, kuten purkissa luvattiinkin.

Greippimatcha ei myöskään houkuttele värillään. Väri on yhtä myrkyllinen kuin omenassa, mutta vähän keltaisempi. Tuoksu on samantyylinen kuin omenassa ja samalla tavalla mitään sanomaton. Maku on raikas. Tämä ei ole ollenkaan makea, vaan pirtsakan kirpeä. Tämä maistuu voimakkaasti greippimehulta, mutta myös matcha maistuu melko selkeästi. Jos pitää kirpeämmistä mauista, saattaa tykätä tästä. Minun makuuni tämä on vähän turhankin kirpeä.

Kumpikin näistä ovat oikeastaan aika kivoja kesäjuomia. Perinteisen jääteen sijaan voisin hyvin juoda näitä, vaikkei näistä tulekaan sellainen olo, että joisin teetä. Hinta oli Mandragorassa 2,60€/kpl ja kyseessä on 3,3dl purkki. Mielestäni tämä on vähän kallis mehuksi, jos matchaa olisi enemmän, olisi hinta ihan kohdallaan. Matchaa kumpainenkin sisältää vain 0,3%, mikä on kyllä tosi vähän. Purkin kyljessä lukee, että juoma sisältää yhden gramman matchaa. Jos oikein muistan, perinteisesti matchaa valmistettaessa käytetään 1g/1dl, joten teehen verrattuna tässä juomassa on matchaa selvästi vähemmän. Vaikka eihän nämä tietysti olekaan teetä, vaan teejuomaa. En ole ihan vakuuttunut niistä juoman tuomista supervoimista. :) Siitä huolimatta voisin ainakin omenaa ostaa toistekin. Myös se seljankukkajuoma voisi olla ihan mielenkiintoista kokeilla.


Matcha super power green tea drink
mehu-matchajuoma

Valmistaja: teapigs
Ostopaikka: Mandragora
Arvosana (1-5): 3,5
Ostaisinko uudelleen: ehkä

2 kommenttia:

  1. Näitä saisi myydä normaaleissa marketeissa pelkällä matchalla. Kieltämättä aika karun värisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, sellainen olisi hyvä tuote kahvijuomien viereen!

      Poista