torstai 30. heinäkuuta 2015

Hätätilauksen superyllätys - Black Mango

Tiedän, otsikko on typerä. Minulla kuitenkin oli hätätilanne, teelaatikko alkoi ammottaa tyhjyyttään ja mustat teet olivat aivan lopussa. Olen suunnitellut tilaavani teetä seuraavaksi Kiinasta ja viimein olen saanut päätettyä mistä tilaan. Tässä välissä täytyi kuitenkin saada hyvää teetä jostain, äkkiä. Koska Thehuoneelta tiesin saavani hyvää teetä nopeasti, tein hätätilaukseni sieltä. Muutaman teepaketin kun saa Thehuoneelta kirjepostina parissa päivässä.

Tilasin siis muutaman paketin mustaa teetä. Näistä yksi oli Black Mango. Maustettua mustaa teetä on tullut juotua ehkä vähän vähemmän viime aikoina ja kaipasin hiukan vaihtelua. Thehuoneen sivut kertovat tästä teestä kovin vähän: "Herkullisen mangoinen musta tee joka on maustettu mangon paloilla ja uutteella." Oikeastaan on kiva välillä ostaa teetä, josta saa muodostaa mielipiteen ihan itse, sen sijaan, että esittelytekstin perusteella olisin jo luonut jonkinlaisen mielikuvan.

Teelehtien tuoksu on todella voimakas, mikä johtuu varmasti siitä mangouutteesta. Tuoksu on makean mangoinen, hieman kukkainenkin. Tee on tavanomaisen maustetun mustan teen näköistä, mangon paloja teelehtien joukossa on tosi vähän. Valmis tee on väriltään samoin tavanomaisen maustetun mustan teen värinen, hieman punertavan ruskea. Tuoksu on samantyylinen kuin teelehdilläkin, mutta vähän miedompi. Tähän saakka tämän ajattelin olevan tavallinen, hyvä perustee.

Maku on kuitenkin ihan älyttömän hyvä! Siis jos on maustettujen mustien teelaatujen ystävä. Tosin, tämä tee kyllä kärsii huolimattomasta haudutuksesta, minulle on liiankin tyypillistä toisinaan unohtaa tee hautumaan. Maku on ihanan makea ja hedelmäinen, musta tee maistuu mangon kanssa juuri sopivassa suhteessa, molempia on sopivasti. Tämä maku todella tuo veden kielelle. Tästä mausta on mielestäni melko turha yrittää etsiä sen kummempia ulottuvuuksia, tämä tee on enemmän sellainen rehti ja reilu, jota maustetulta mustalta teeltä sopii odottaa, tosin maultaan tämä ylittää odotukset. Usein uutteilla maustetut teet eivät ole ihan niin paljon mieleeni. Tässä teessä maustaminen on kuitenkin onnistunut. Tämän voisin kuvitella maistuvan hyvin ihan tavallisille teen juojille, teehifisteille tämä saattaa olla liian tavallinen. Vaikka minulle tässä on kyllä uusi suosikki! Teelaatikon perustee, jota kelpaa tarjota vieraille ja jota haluaa itsekin juoda lisää.


Black Mango
maustettu musta tee

Ostopaikka: Thehuone
Arvosana (1-5): 4,5
Ostaisinko uudelleen: kyllä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti