perjantai 3. heinäkuuta 2015

Anxi Tie Guan Yin

Oolongit olivat pitkään meillä juoduin teelaatu. Nyt minulla ei ole vähään aikaan ollut hyvää oolongia. Tai eipä tietenkään, kun kaikki tuli juotua enkä ole vähään aikaan itse ostanut teetä. En ole osannut edes kaivata oolongia. Teasenziltä sain yhden oolongin, joka tuli avattua ensimmäisenä. Kun maistoin tätä pehmeää teetä, muistin heti miksi pidän oolongeista. On ne vaan niin hyviä. Anxi Tie Guan Yin on tietysti kuuluisaa ja suosittua, maustamatonta kiinalaista oolongia. Aiemmin mainitsin puerhin kohdalla sen useista kirjoitusasuista, samaa voin sanoa nytkin. Olen törmännyt useampaan tyliin kirjoittaa Tie Guan Yin, enkä tiedä mikä olisi enemmän oikein. Kirjoitan kuitenkin aina niin, miten saamassani teessä on se kirjoitettu. 

Tämä on nyt siis tuoretta tämän kevään satoa ja se todella näkyy ja tuoksuu. Ensinnäkin teelehtien värihän on ihan pielessä, nehän ovat kirkkaan vihreitä! :D Tuoksu on raikas ja tuore, kuitenkin eroaa selvästi saamistani uusista vihreistä teelaaduista. Tässä tuoksuu kevät ja juokseva vesi. Haudutettuna tee on vaalea vihertävänkeltainen. Tuoksu on syvä, hieman orkideoja tai orvokkeja, hieman hunajaa, ehkä hiukan viinirypäleitä ja viljaisuutta. Tuoksu on todella monivivahteinen. Samoin kuin tuoksussa, maussa on samaa kukkaisuutta sekä hiukan hunajaa ja viljaisuutta. Myös maku on paksu ja monivivahteinen. Kukkainen tuoksu ja maku ovat aivan kuin jotain tuttua leikkokukkaa, jota minulla on ollut kotona, mutta en nyt saa kiinni mistä kukasta on kyse.


Jotenkin tämä ei ole sellaisella tavalla teemäinen, mihin olen tottunut. Tämä tee onkin oikeastaan todella haastava kuvailla. Tuoksu ja maku ovat molemmat todella moninaisia. Tuoksuja ja makuja on vaikea eritellä ja nimetä. Aivan kuin tässä olisi liuta makuja, joita en ole koskaan ennen maistanut. Muistan, että joskus aikoja sitten join myös hyvää Tie Guan Yinia ja silloinkin minun oli vaikea löytää kuvailevia sanoa.

Tämä on hyvää, todella hyvää teetä. Jos kaipaa teemaailmasta uusia makuelämyksiä, kannattaa todella kokeilla tätä teetä.


Anxi Tie Guan Yin
oolong
Alkuperä: Fujian, Kiina

Ostopaikka: Teasenz
Arvosana (1-5): 5
Ostaisinko uudelleen: kyllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti