keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Uusia makuja suoraan Kiinasta

Viime kesänä etsin sopivaa ulkomaalaista verkkokauppaa ja törmäsin Teasenziin. Sain heiltä teemaistiaisia ja kirjoittelin niistä täällä, tilasin heiltä myös lisää teetä. Kolme viikkoa sitten minulta kysyttiin haluaisinko jälleen maistaa muutamia heidän teelaatujaan, nyt kun uusi teekausi on jälleen alkanut. No, tietenkin haluan, pieni lapsi minussa heitti volttia ja alkoi odottaa pakettia Kiinasta. Onneksi lasten kanssa aika tuntuu hujahtavan ja pian jo sainkin pakettini. Olin 3 vuotiaan esikoiseni kanssa hakemassa pakettiani postista ja kerroin, että hän saa kantaa paketin, mutta se on tärkeä ja täytyy olla hyvin varovainen. Kotona avasimme paketin yhdessä ja paketin sisällöstä oli lapsi hyvin pettynyt, eihän siihen saanut enää edes koskea. :D Itse sen sijaan olin hyvin innoissani.

Tällaisia makuja tarjolla tällä kertaa:
Jasmine Dragon Pearls - vihreä jasmiinitee
Anxi Tie Guan Yin - oolong
First Flush Longjing - vihreä tee
Tai Ping Hou Kui - vihreä tee
Chocolate Puerh tea bar - suklaalevyn muotoon puristettu puerh

Ihanaa, jotain uutta olenkin juuri nyt ehtinyt kaivata. Näistä siis kaikki muut ovat kevään 2015 satoa, paitsi puerh on syksyltä 2008. Helppo sanoa, että en malta odottaa maistaa näitä! Tai oikeastaan aloitin jo tänään aamuni Tie Guan Yinillä ja jatkoin lounaan jälkeen puerhillä. Näistä siis lisää luvassa, kunhan maltan pysähtyä niistä tarkemmin nauttimaan ja kirjoittamaan.

Paketissa oli mukana myös lyhyt kiitosviesti sekä iso teelehti, joka oli poimittu Yunnanista. Viestissä kerrottiin, että lehtiä on lähetetty teefaneille, jotka osaavat tällaisia lahjoja arvostaa ja että lehteä voi käyttää vaikka kirjanmerkkinä. Hetken mietin josko kehystäisin lehden seinälle... No, saa nähdä.

6 kommenttia:

 1. Kerro sitten miltä tuo pu'erh maistui. :> Olen jo jonkin aikaa miettinyt kanssa moisen tilaamista. Hyviä valintoja teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on muutama valmis teksti julkaisuvuorossa ensin, mutta eiköhän näistä uusistakin melko pian... Sen voin sanoa, että en oikein ole puerhin ystävä, mutta tämä ei ole yhtään hassumpi. :)

   Poista
  2. Mahtava kuulla, että alkaa jälleen tekstejä tulemaan. Olenkin lukenut blogiasi melko kauan, tosin anonyyminä :> En ole minäkään suurin shu pu'erhin ystävä, mutta aina välillä sitä tekee oudosti mieli.

   Poista
  3. Kiva kuulla, että mun jutut jaksaa kiinnostaa! Joskus vähän hävettää, että mitä on tullut kirjoitettua, mutta eipä niitä oikein jälkikäteen viitsi enää muutella. :D Mulla ei oo puerhit tähän mennessä oikein kulunut, tää uusi oli varmaan eka, jota tekee mieli hauduttaa uudestaankin.

   Poista
  4. The Ouncen Pu Erh Orangea kannattaa kyllä kokeilla. (Varmaan samaa kamaa kuin Teasenzin Wild orange pu erh) Siinä on hyvä appelsiininen sivumaku ja tulee helposti juotua.

   En varmaan itsekkään kehtaa lukea omia juttujani vuoden päästä. :D

   Poista
  5. Useamman kerran olen ollut aikeissa tilata The Ouncesta, mutta jostain syystä on jäänyt tekemättä, katsotaan jos vaikka sieltä seuraavaksi... Tuo on muuten ärsyttävää, kun samaa teetä myydään eri paikoissa eri nimellä.

   Poista