sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Päivän piristäjä

Ulkona paistaa ihanasti aurinko ja minulla on pitkästä aikaa hetki yksinäni. Pieni hetki, jolloin tuntuu siltä, että kukaan ei tarvitse minua juuri nyt. Käytin hetkeni istumalla keittiön sohvalla nauttimassa auringosta ja teestä. Päivä tuntui ihanalta, mutta voisiko se muuttua vielä paremmaksi päivää piristävällä teellä? Eipä ainakaan haittaa, jos kokeilee.

Join Forsmanin Päivän piristäjä -yrttiteetä, joka sisältää mustaherukan lehtiä, kehä- ja horsmankukkaa, vihreää oolongia, inkivääriä, seljanmarjaa ja omenaa sekä hunaja- ja kerma-aromia. Ainesosat sinänsä ovat aika tavallisia yrttiteehen, mutta jäin ihmettelemään tuota oolongia. Siis yrttitee, jotka tavallisesti eivät sisällä oikeaa teetä, sisältää oolong-teetä. Sinänsä tietysti kiva seikka, voin ajatella juovani oikeaa teetä tätä juodessani. Mietin miksi tämä on kuitenkin yrttitee ja veikkaan sen johtuvan siitä, ettei tee ole tässä se pääraaka-aine. 

Tuoksu on yrttiteeksi oikein kiva, vähän mustaherukkaa ja jotain makeaa, tuoksu on melko raikas. Valmis juoma on vähän samea, joka ei kyllä ole kovin houkutteleva ominaisuus missään teessä, yrttiteet kyllä taitavat usein olla enemmän tai vähemmän sameita. Juoma tuoksuu miedosti makealle ja vähän teemäiselle. Maku on miellyttävän mieto ja tasapainoinen, hieman herukkainen, hieman teemäinen, hieman makea ja jälkimaku on selvästi hunajaa. Ei ollenkaan hassumpi yrttiteeksi. Luulen, että se oolong tekee tälle sekoitukselle hyvää ja tasapainottaa makua.

Piristääkö tämä tee päivääni? No. Vedenkeittimeni hajosi, mutta onneksi kaapista löytyi vielä vanha toimiva yksilö. Meillä on oltu kovassa flunssassa, mutta parempaan päin jo ollaan. Olisin ottanut tähän kivan aurinkoisen kuvan, mutta kuvissa tuntui näkyvän vain pesemättömät ikkunat. Toiseen suuntaan katsoessa näen lattian vallanneen lelukaaoksen ja ihanan iloisen lapseni. Kun asioissa näkee valoisia puolia, ehkä Päivän piristäjä -tee siis toimii..?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti