tiistai 6. tammikuuta 2015

Uusi suosikkini!

Pitkästä aikaa löysin taas teen, josta tuntuu, etteivät muut teet vedä sille vertoja. Olen kai kyllästymiseen asti jo kertonut, että tykkään yunnanilaisesta teestä. Sieltä tämäkin tee on. Kyseessä on Thehuoneelta tilattu Yunnan Diang Hong. Tämä tee on kiinalaista punaista teetä, jonka lehdet on kierretty helmen muotoon. En osaa erotella punaista ja mustaa teetä, eikä se täällä päin ole kai tapanakaan, joten pahoittelen, että puhun tästäkin teestä mustana teenä.

Teelehtien tuoksu on hieman vaatimaton, melko raikas ja puhdas. Tässä tuoksussa on kuitenkin juuri sellaista lupaavaa aromia, mikä antaa odottaa takuuvarmasti hyvää yunnanilaista teetä. Haudutetun teen tuoksu on melko vaatimaton, väri on miellyttävä tumman punaruskea. Tuoksu on tuore ja siinä on aavistus maltaisuutta. Tuoksu on hyvin samantyylinen, kuin muissakin hyvissä mustissa yunnanilaisissa, tosin tässä tuoksu on hieman miedomman puoleinen.

Tämä tee tuntuu räjäyttävän makuhermoni. Tee on vaatimattoman makuinen, eikä maistu oikein miltään. Ja samalla se kuitenkin maistuu kaikelta mahdolliselta, kaikelta sellaiselta, mitä mustalta teeltä kehtaa odottaa. Tämä on ehdottomasti uusi suosikkini! Maku ei ole turhan voimakas, vaan täyteläinen, hieman viljainen, hieman maltainen ja sopivasti maanläheinen. Kuitenkin maku on hienostunut ja tavallaan hellävarainen. Välillä tee tuntuu makean hunajaiselta, mutta ei oikeastaan sinne päinkään. Jälkimaku tuo veden kielelle ja haluan juoda tätä lisää. Jälkimaussa on myös pientä karvautta. Tuntuu hullulta sanoa näin, mutta tavallaan tämä ei ole kovin ihmeellistä teetä, mahtaako edes maistua oikeasti hyvältä. Jostain syystä juuri tämä tee kuitenkin maistuu juuri minun suussani, ei nyt ihan täydelliseltä, mutta ehkä aika liki kuitenkin.

Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti