perjantai 2. tammikuuta 2015

Huumaavaa vaniljan tuoksua

Tuolla vähän aiemmassa tekstissä kerroin sitruunateen olleen suosikkejani jo siitä asti, kun teetä olen alkanut juoda. Vanilja kuuluu samaan sarjaan, eli vanhoihin suosikkeihin. Pitkään aikaan en ole saanut todella hyvää vaniljateetä. Tai mahdanko olla koskaan saanut oikein todella hyvää vaniljateetä... Koska uskoin saavani Thehuoneelta hyvää teetä, tilasin taas myös vaniljateetä.

Vanilla Black on kiinalaista mustaa teetä, johon on lisätty bourbon-vaniljaa ja luontaista vaniljan aromia. Teelehtien tuoksu on todella huima, vanilja tuoksuu todella voimakkaasti ja tuoksu on todella huumaava. Ehkä parhaan tuoksuinen tee, jota minulla on koskaan ollut. Tarkempi tuoksuttelu tuo hieman mieleeni liköörin, varsinaisten teelehtien tuoksu hukkuu muuten niin voimakkaaseen tuoksuun.

Onkin ehkä jo käynyt ilmi, että olen toisinaan aika huolimaton hauduttaja. Tämän teen kohdalla se taas kostautui, eikä ensimmäinen mukillinen ollut kovin herkullinen. Toisella kerralla vahdinkin kelloa taas vähän tarkemmin. Tee tuoksuu hyvältä, pehmeän vaniljaiselta mustalta teeltä. Makukaan ei ole hassumpi, tee on maultaan miellyttävän pehmeä. Teelehtien tuoksuun verrattuna maku on kuitenkin vähän vaatimaton. Mustana teenä tämä on mielestäni aika tavanomainen. Vanilja maistuu parhaiten jälkimaussa.

Teelehtien tuoksu antoi odottaa todella hyvää, mutta maultaan tämäkään ei ole unelmieni vaniljatee. Muihin vaniljalla maustettuihin teelaatuihin verrattuna tämä on kuitenkin parhaimmasta päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti