perjantai 14. marraskuuta 2014

Kerrankin parempaa valkoista

Teasenzin tilauksestani on yksi tee jäänyt mainitsematta. Minulta vei nimittäin aikaa, että edes maistoin tätä teetä. Jostain syystä maustamaton valkoinen tee ei vain houkutellut avaamaan pakkausta. Vaikka kyllä pidän maustamattomasta valkoisesta teestä (kunhan se on hyvää sellaista), ei valkoinen tee ole tuntunut kutsuvalta. Nyt kun kotona on ollut muut asiat mielessä ja teetä on tullut juotua ehkä vain yksi tai kaksi mukia päivässä, ovat tällaiset hieman herkemmät teet jääneet muutenkin juomatta. Ainakin omalla kohdallani valkoinen tee vaatii aikaa, esimerkiksi mustaa tai vihreää tulee hörpättyä kiireessäkin.

Silver Needle -teessä teelehdet ovat pitkulaisia ja pienemmän puoleisia kokonaisia lehtiä. Teelehtien tuoksu on todella tuore, mieto ja miellyttävä valkoisen teen tuoksu. Toisaalta tuoksu on samanlainen, kuin yrttiteessä, jota tein joskus itse. Kyseisessä yrttiteessä oli pihastamme poimimiani marjapensaan lehtiä, joten on ehkä hiukan erikoista, että tämän teen tuoksu toi mieleeni kyseisen oman sekoitukseni.

Valmis tee on väriltään vaalean keltaista ja tuoksu on miellyttävän mieto. Maku on oikeastaan yllättävän voimakas ja maistuva, etenkin kun vertaa aiemmin maistamiini valkoisiin teelaatuihin. Tässä teessä on myös oikein miellyttävä jälkimaku. Tämä onkin ehkä parasta maustamatonta valkoista teetä, jota olen juonut. Maku on oikein tuore ja raikas. Täytynee löytää lisää aikaa nauttia tätä teetä lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti