lauantai 4. lokakuuta 2014

Kokemukseni Teasenzistä

Keväällä mietin, mistä tilaisin seuraavaksi teetä ja selailin vaihteeksi myös ulkomaisia nettikauppoja. Törmäsin Teasenziin, josta ilokseni huomasin, että heiltä voivat teebloggaajat pyytää ilmaisia maistiaisia. Tämän tilaisuuden käytinkin heti hyödyksi. Kun olin jo saanut positiivista kokemusta palvelusta ja teelaaduista, oli helppo tehdä tilauspäätös, kun olin taas tilaamassa teetä.

Verkkosivut ovat siistit, selkeät ja helppokäyttöiset. Teelaatuja pystyy katsomaan hinnan, vuodenajan, kofeiinipitoisuuden, alueen, provinssin tai käyttöajankohdan mukaan. Teelaaduista ja niiden kasvupaikoista on runsaasti tietoa, lisäksi kerrotaan teen keruuajankohta ja kofeiinipitoisuus. Tarjolla on myös videoita esimerkiksi teen hauduttamisesta. Enimmäkseen teet ovat maustamattomia, maustetut teet ovat selvästi vähemmistöä ja nekin maustetut ovat yksinkertaisesti maustettuja. Ehkä meillä päin on totuttu juomaan vähän eri tavalla maustettua teetä, joten välttämättä nämä teet eivät houkuttele ihan kaikkia. Teelaatuja ei ole mikään kovin suuri määrä. Kun on tottunut erittäin runsaaseen valikoimaan, näyttää valikoima ensin vähän suppealta. Toisaalta taas on helpompi tehdä ostopäätös, kun on vähemmän, mistä valita. Myös teekannuja ja muista astioita löytyy jos jonkinmoista. Oikeastaan ainoa, mitä sivuilta jäin kaipaamaan, oli yhteystiedot, niitä en etsimällä löytänyt. Eipä sillä, että olisin niitä mihinkään tarvinnut, mutta jotain muutakin tietoa olisin kaivannut, kuin sähköpostiosoitteen.

Tein teetilaukseni lauantaina ja seuraavana torstaina sain tilausvahvistuksen. Yleensä, kun olen netistä tilannut, ovat tilaukset lähteneet parin päivän sisällä. Toisaalta, olin kyllä muuten jo varautunut pitkään toimitusaikaan, joten sinänsä pari päivää sinne tai tänne ei tässä tuntunut missään. Tämän jälkeen kesti viikon, ennen kuin paketti löytyi seurantakoodilla. Pakettia ei kannata yrittää seurata kovin usein, koska ei siellä seurannassa juuri mitään kovin usein näy. Tietysti tilausta lisäksi viivästyttää myös Suomen tulli, jossa omakin pakettini vietti muutaman päivän. Kaiken kaikkiaan tilauspäivästäni lukien kesti 28 päivää saada paketti. Postikulut ovat melko pienet, viisi dollaria (euromäärä riippuu tietysti kurssista, omassa tilauksessani kulut olivat 3,92€), alle kahden kilon tilauksilla, määränpäästä riippumatta. Näillä postikuluilla toimitusajaksi on arvioitu 7-21 päivää. Teet voi saada myös 3-10 päivässä, jos haluaa maksaa postituksesta enemmän.

Mielestäni hintataso on kohtuullinen. Moniin muihin verkkokauppoihin verrattuna hinnat ovat huomattavasti suuremmat, mutta ainakin omalla kohdallani hinta ja laatu kohtasivat. Verkkosivuilla hinnat on helppo vaihtaa euroihin, puntiin tai dollareihin. Maksutavat ovat ihan hyvät, itse käytin PayPalia. Tosin, hintaa tietysti lisää suomalainen verotus. Itsekin kiltisti maksoin verot, kun paketti odotti tullissa.

Teepussit ovat huomattavan vaatimattoman näköisiä, harmaita ja valkoisia pakkauksia, joissa lukee pelkästään mitä teetä pussissa on. Kun on tottunut siihen, että paketin kyljessä on kuvailtu teetä ja kerrottu ties mitä, pelkistetty ulkonäkö ei ole kovin houkutteleva. Nämä pussit on kuitenkin suljettu ilmatiiviisti ja niissä on sulkijat, joten tee säilyy niissä paremmin, kuin ehkä missään aiemmin näkemässäni irtoteepussissa. Esimerkiksi haudutusohjeita näissä ei myöskään ole, joten haudutus ainakin omalla kohdallani on tapahtunut täysin fiilispohjalta. Kaiken haluamansa tiedon saa kyllä nettisivuilta, mutta eipä sitä sieltä juuri ole tullut katsottua enää tilaamisen jälkeen. Teepakkausten koot ovat 70 grammaa, 200 grammaa ja siitä suurempia pakkauksia. Se mikä näissä minua hämmästytti, oli teen määrä: 70 grammaa teetä olikin paljon suurempi määrä, kuin mitä kuvittelin. Tavallisesti tulee ostettua 50 tai 100 gramman pakkauksia, mutta näissä 70 gramman pakkauksissa tuntui olevan teetä huomattavasti enemmän, kuin mitä yleensä olen saanut. Ehkä kyse on teen ilmavuudesta tai sitten jostain muusta, mutta ainakin teetä oli pakkauksissa todella riittävästi. Itse teet ovat olleet mieleeni. Teet ovat laadukkaita ja vastaavat sitä mielikuvaa, jonka niistä olin tilatessani saanut, yksikään tee ei ole ollut pettymys. Teetä ostaessa tietysti olennaisin asia on se, että saa hyvää teetä, joka kyllä tässä toteutuu.

Etusivulta huomasin, että Teasenzillä on käytössä myös kuponkikoodeja. Kun tilauksen arvo ylittää tietyn summan, voi kuponkikoodilla valita ilmaisen lahjan. Itsekin käytin tämän hyödyksi ja sain vielä kaksi maistiaispussia teetä.

Tilaisinko Teasenziltä uudestaan? Vastaus on varma ehkä. Tullauksen jälkeen tilaus ei tuntunutkaan enää niin kohtuuhintaiselta. Toisaalta kyllä tilaamalla pienemmän määrän kerralla, saisi paketin verovapaasti, mikä saattaisikin olla kannattavaa, kun postikulut ovat sen verran pienet. Oikeastaan toimitusaika on se, jonka takia ehkä en tilaisi, koska kuukauden odotus tuntuu huiman pitkältä. Toisaalta taas, jos en saa yhtä hyvää tai parempaa teetä muualta, ehkei se kuukauden odotus olekaan niin pitkä aika... Ehkä seuraava tilaus on taas jostain muualta, ehkä tulevaisuudessa taas täältä, saa nähdä. Valitettavasti ulkomailta ostettaessa ostokokemukseen vaikuttavat myös myyjästä riippumattomat seikat.


+ teebloggaajille mahdollisuus ilmaisiin maistiaisiin
+ teet tuoreita ja laadukkaita
+ selkeät ja toimivat sivut
+ pienet, kiinteät postikulut
+ teepusseissa sulkijat
+ ilmaisia kuponkikoodeja

- pitkä toimitusaika
- teepusseissa vain teen nimi
- suomalainen verotus

Yleisarvosana (1-10): 9+

http://www.teasenz.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti