keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Daughter's Ring

Daughter's Ring on käsin renkaiden muotoon rullattua vihreää teetä Yunnanista. Tee kerätään aikaisin keväällä, jolloin kerätään yksi nuppu ja yksi lehti. Saamani tee on tämän kevään satoa.

Renkaat tuoksuvat melko voimakkaasti aika tavanomaiselta vihreältä teeltä. Tuoksu on kuitenkin todella tuore, joten on helppo uskoa, ettei tee ole kovin vanhaa satoa. Rullatuista renkaista aukeaa tietenkin kokonaisia lehtiä. Minulla on ollut joskus aiemminkin teerenkaita ja niistä aukesi pitkiä ja isoja kokonaisia lehtiä. Tässä teessä teelehdet ovat huomattavasti pienempiä. Tietysti teelaadut ovat erilaisia, mutta tämä sattui teelehtien osalta poikkeamaan huomattavasti aiemmasta kokemuksestani teerenkaista. Jotenkin sitä olin hölmösti ajatellut, että tässäkin olisi yksi iso lehti yhdessä renkaassa. Kiva välillä huomata olevansa väärässä ja laajentaa omaa teekokemustaan. Jos teelehdistä haluaa silmäniloa, kannattaa valita mahdollisimman väljä haudutustapa. Tietysti makukin tulee teelehdistä paremmin, kun ne saavat aueta kunnolla.

Haudutettu tee on vaatimattoman värinen, oikein vaalea ja vähän kellertävä. Tuoksu on vieno, miellyttävä vihreän teen tuoksu. En oikein pidä senchasta, vaan tämän tyylinen vihreä tee on enemmän mieleeni. Maku on vivahteikas. Toisaalta makea ja erittäin pehmeä, toisaalta taas erittäin tavanomaista voimakkaasti maistuvaa vihreää teetä. Teen maku yllättää voimakkuudellaan, tämän odotin tuoksun ja värin perusteella olevan vähän mauttomampaa sorttia. Sen verran herkkä tämä maku kuitenkin on, että lähes mikä tahansa ennen teetä syöty ruoka pilaa makunautinnon.

Tämä on oikein hyvä tee, jota juon mielelläni, kun on hetki aikaa rentoutua. Tosin, teen jälkimaku ei oikein ole mieleeni. Suuhun jäävä maku maistuu siltä, kuin olisi kirjaimellisesti pureskellut teelehtiä. En tosin ole koskaan niin tehnyt, mutta siten tätä jälkimakua voisin kuvailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti