tiistai 5. elokuuta 2014

Mustaa Kusmi-teetä

Tuliaisiksi saamani Kusmi-teet on metallipurkeissa. Nämä purkit olivat niin tiukasti kiinni, että ensimmäisellä kerralla en meinannut saada purkkeja auki lainkaan. Uskon, että purkki säilyttää teelehdet ja aromit pussia paremmin. Yksi asia näissä purkeissa on hyvää ja huonoa, nimittin ne ovat täynnä teetä. Tietystihän se on muuten hyvä asia, mutta pienistä täysinäisistä purkeista on vähän hankala ottaa teetä siististi.

Kashmir Tchai on perinteisen nepalilaisen reseptin mukainen sekoitus mustia teelaatuja ja mausteita. Purkin kyljessä ei lukenut sen tarkemmin, joten katsoin myös Kusmi Tean nettisivuilta. Sielläkin mainittiin vain yleisesti mausteet. En tunnista niin tarkasti eri mausteita, ulkonäöltä tunnistin teestä ainoastaan neilikkaa ja ehkä kanelia. Mausteita teessä on todella runsaasti. Teelehtien tuoksu on todella voimakas, mutta eri tavalla mausteinen, kuin mitä minulla on aiemmin ollut mausteisia teelaatuja. Usein mausteiset teet ovat enemmän tai vähemmän jouluisia, tämä ei ole. Tuoksu on ennemminkin raikas ja jotenkin vähän hammastahnamainen, jossa on mausteisia sävyjä. Aika erikoinen, mutta ihan miellyttävä tuoksu. Valmis tee on kirkas ja tuoksu teelehtien tapaan raikkaan mausteinen. Maku taas on hieman tuoksua miedompi, enemmänkin miellyttävän tasainen ja pehmeä. Mausteisuutta huomaa enemmän vasta jälkimaussa.

Anastasia on sekoitus kiinalaista ja ceylonilaista mustaa teetä maustettuna bergamotilla, sitruunalla, limellä ja appelsiinin kukilla. Teelehtien tuoksu on voimakkaasti parfyymimainen, tuoksussa on runsaasti bergamottia ja hiukan sitrushedelmiä. Valmiin teen tuoksu on todella perinteiseltä teeltä tuoksuva, ehkä jollain tapaa miellän earl greyn tuoksun perinteiseksi, koska siltä tämä tuoksuu. Teen tuoksu on teelehtiä huomattavasti miedompi ja tavanomaisempi. Maultaan tämä on hyvä perustee, maistuu sitruunalla maustetulta earl greyltä. Maku on oikein pehmeä ja jälkimaussa on mukavaa sitruunaisuutta.

English Breakfast on perinteinen, maustamaton sekoitus assamilaista ja ceylonilaista mustaa teetä. Teelehtien tuoksu on raikas ja voimakas, tuoksun perusteella en ehkä ensimmäiseksi lähtisi veikkaamaan tätä maustamattomaksi teeksi. Mukissa tee näyttää ja tuoksuukin jo hyvin tavanomaiselta mustalta teeltä. Tässä on vähän sellaista hotelliaamiaisteen makua, onko se sitten hyvä vai huono asia, se riippuu tietysti mistä itse pitää. Tämä on oikein pehmeän makuinen, tavanomainen musta tee.

Vaikka nämä teet ovat maustamiseltaan erilaisia, mielestäni ovat silti kaikki hyvin samantyylisiä. Siksi kirjoitinkin niistä samaan postaukseen. Jokaisesta teepurkista tulee hyvin voimakas, parfyymimainen tuoksu. En tiedä johtuuko se metallipurkeista vai mistä, mutta jokaisesta purkista tulee siis tosiaan hyvin samantyylinen tuoksu, ehkä metallipurkki ainakin säilyttää tuoksun hyvin. Teelehdet ja mausteet ovat kaikissa melko pieniä, mutta kuitenkin kokonaisia, joten mukin pohjalle ei ole päätynyt juuri lainkaan sakkaa. Nämä teet eivät muuten juuri ota nokkiinsa huolimattomasta haudutuksesta. Kaikissa maut ovat samalla tavalla pehmeitä ja täyteläisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti