perjantai 29. elokuuta 2014

Kestosuosikkini jasmiinitee

Yksi suosikkini jo vuosien takaa on vihreä jasmiinitee. Välillä tulee kausia, kun se ei ole maistunut, mutta lopulta sitä tulee ostettua aina uudestaan ja aina se maistuu yhtä hyvältä. Viimeisimmässä tilauksessani Teasenziltä ostin myös uutta vihreää jasmiiniteetä. Jasmine Deluxe -teessä jasmiininkukat on paahdettu yhdessä vihreän teen kanssa.

Yleensä jasmiiniteessä on mielestäni ollut hyvin läpitunkeva ja voimakas jasmiinintuoksu. Tässä teessä teelehtien tuoksu on myös voimakas, mutta jasmiinin tuoksu ei tunnu niin voimakkaana vaan ennemminkin jasmiini tuoksuu yhdessä vihreän teen kanssa. Lisäksi tuoksussa on mietoa paahteisuutta. Aluksi tuoksu toi mieleeni aiemmin mainitsemani Althausin jasmiiniteen. Tässä teessä tuoksu on kuitenkin tuota Althausin teetä syvempi, täyteläisempi ja teemäisempi, tuoksussa on muutakin, kuin pelkkää jasmiinia. Teelehtien joukossa on runsaasti kokonaisia kukkia, joka kyllä miellyttää silmää.

Haudutettu juoma on väriltään kirkkaan keltainen. Tuoksu on mieto, mutta hyvin yhtenevä teelehtien tuoksun kanssa. Myös maku on tuoksun kanssa samanlainen. Onkin oikein miellyttävää, kun tee vastaa maultaan sitä, mitä tuoksu antaa odottaa! Maku on erittäin pehmeä. Jasmiini maistuu selvästi, mutta ei peitä alleen miellyttävää vihreää teetä. Tämä on oikein maukas vihreä tee, jonka jälkimaussa tuntuu vienoa paahteisuutta.

Tämä on erittäin hyvä tee, ehkä parasta jasmiiniteetä, jota olen juonut. Tällä hetkellä tämä ei kuitenkaan yllä aivan huippusuosikikseni, sillä minulla on juuri nyt meneillään enemmänkin mustan teen kausi.


P.S. Pahoittelen, että kuvat ovat laadultaan jatkuvasti vähän heikkoja. Olen laiskuuttani kuvannut jo pidempään vain puhelimen kameralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti