perjantai 11. heinäkuuta 2014

White Dancong Oolong

Vielä on kertomatta yhdestä Teasenziltä saamistani maistiaisista. Lisäksi oli nimittäin yksi yllätystee: sellainen, jota heillä ei ole vielä myynnissä. Onkin oikeastaan aika hieno juttu päästä maistamaan tätä teetä.

Saamani tee on White Dancong oolong-teetä, joka oli siinäkin mielessä kiva tee maistettavaksi, että olen tykästynyt oolongeihin. Myynnissä heillä on tavallista Dancong-teetä (lisätietoja täältä), joka on kuitenkin monien asiakkaiden mielestä turhan savuinen tee. White Dancong -teen teelehdet on kerätty nuorempina ja niissä on orkidean tuoksua, mutta myös vahva oolongin maku.

Tavallista Dancong-teetä on kuvailtu yhdeksi kuuluisimmista kiinalaisista tummista oolongeista, joten odotukseni tämän White Dancongin kohdalla olivat aika korkeat. Dancong-teet kasvavat Guangdongin maakunnassa, jossa on pitkät perinteet oolong-teen tuottamiseen. Jostain syystä en ole tähänkään teehen aiemmin törmännyt, vaikka tätä kuvaillaan kuuluisaksi teeksi.

Harvoin olen nähnyt näin suuria teelehtiä ja vielä ehjinä, haudutettaessa mukin pohjalle ei taaskaan päädy käytännössä ollenkaan sakkaa tai lehden palasia. Näissä teelehdissä on todella voimakas orkidean tuoksu, siis oikein läpitunkeva. Tuoksu on niin voimakas, että pidempi tuoksuttelu alkaa melkein tuntua nenässä epämiellyttävältä. Valmis tee tuoksuu myös voimakkaasti orkideoilta, mutta tuoksu on myös mukavasti pehmeä, ehkä kermainenkin. Väriltään tee on hyvin vaalean vihertävää. Tee on maultaan miellyttävän kukkainen ja pehmeä, kermaisen täyteläinen. Jälkimaku voimistuu mielenkiintoisen vahvaksi, kermaisen paksuksi oolongiksi. Erittäin miellyttävä tee, jolle voisi hyvinkin löytyä vakituinen paikka iltapäivissäni.

Lähitulevaisuudessa luvassa taas todennäköisesti juttua Teasenzistä, sillä suunnittelen seuraavaa teetilaustani sieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti