torstai 10. heinäkuuta 2014

Red Dragon Pearls

Olen jo aiemmin sanonut tykästyneeni yunnanilaisiin makuihin. Olikin kiva huomata, että yksi Teasenzistä saamistani teemaistiaisista oli juurikin Yunnanista. Lisäksi pidän teehelmistä, joten olin oikein mielissäni saadessani tätä teetä maistettavaksi.

Teasenzin sivuilla kerrotaan, että Red Dragon Pearls on harvinaista käsin helmiksi rullattua mustaa teetä eteläisestä Yunnanista. Tämä tee tarjoaa kaikkia raikkaan syyspäivän makuja yhdessä helmessä. Maltainen, vivahteikas, tanniininen tee, jossa on myös monitahoisia makuja pudonneistä lehdistä, kaakaosta ja haudutetusta mausteisesta omenasta, jotka erottavat sen selvästi muista mustista teelaaduista. Kukkaistuoksu ja selkeä, makea jälkimaku täydentävät tämän teen. Teessä on runsaasti kofeiinia. Saamani tee on kerätty syksyllä 2013. (Lisätietoja teestä täältä.)

Teehelmet ovat keskikokoisia, väriltään todella tummia, mutta niissä on selvästi joukossa myös kullanvärisiä teelehtiä. Helmet tuoksuvat vähän maltaiselta ja hieman erikoisesti maanläheiseltä, kuitenkin ihan miellyttävällä tavalla. Valmiin juoman tuoksu on mieto, maanläheinen ja omenainen, oikeastaan mukavan syksyinen. Väriltään juoma on kirkas ja mustaksi teeksi hiukan vaalea. Maku on tuoksun kanssa samanlainen, miellyttävällä tavalla syksyinen ja hiukan maanläheinen. Jälkimaku on melko voimakas ja miellyttävän makea. Tämä on oikein hyvä tee, vaikkei olekaan sellainen musta tee, johon olen tottunut ja vaikka tämä eroaakin paljon aiemmin maistamistani yunnanilaisista mauista.

Pidän muuten erittäin paljon siitä, että tee on helppo annostella muotonsa ansiosta. Tässä teessä kyllä hiukan häiritsi se, että helmet olivat keskenään erikokoisia. Suhteellisen kokemattomana teehifistinä jäin miettimään paljonko niitä nyt sitten pitäisikään olla yhtä kupillista kohti. Päädyin sellaiseen ratkaisuun, että laitoin isompia helmiä yhden mukia kohti ja vähän pienemmillä helmillä käytin vähemmän vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti