lauantai 19. heinäkuuta 2014

Miksi "jääteetä" sanotaan teeksi?

Kaipasin hellepäiviin jotain mukavaa viileää juotavaa. Olen jonkin verran tehnyt itse jääteetä, mutta nyt kaipasin jotain makeampaa, eikä limsa oikein houkutellut. Ostinkin pitkästä aikaa jääteetä. Tiedättehän, ne makeat juomat, joita jostain omituisesta syystä kutsutaan teeksi, vaikkei niissä ole teetä nimeksikään. Ostin Marlin Ice Tea Lemonin, jossa on 50% vähemmän lisättyä sokeria. Tosin, makeutusainetta tietysti on senkin edestä. Tällaiset jääteet voivat käsittääkseni olla aikamoisia sokeripommeja, joten ostin tämän juurikin vähäisemmän sokerimäärän vuoksi.

Kyllähän se paketin kyljessäkin lukee: jääteejuoma, ei siis oikeasti teetä. Ainekset ovat vesi, sokeri, sitruunatäysmehu, aromi, happamuudensäätöaine, teeuute, elintarvikeväri ja makeutusaine. Kyllä, jopa happamuudensäätöainetta on enemmän, kuin teetä. Teeuute viitannee jonkinsortin tiivisteeseen tai mitä lie sitten onkaan. Joka tapauksessa, teetä (tai teehen verrattavaa ainetta) on aika minimaalisesti.

Väriltään juoma näyttää lähinnä simalta, tuoksuukin simalta. Vain rusinat puuttuu. Maku taas on pelkästään makea, äklömakea. Ehkä joku aavistus sitruunaa maussa saattaa olla. Onhan tämä ihan kiva kesäjuoma, mutta ei tällä kyllä teen kanssa ole mitään tekemistä. Taidan jatkossakin tyytyä colaan ja oikeaan teehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti