perjantai 27. kesäkuuta 2014

Uusi musta suosikki

Teasenziltä saamistani teemaistiaisista avasin ensimmäisenä Jin Jun Mein. Tee on Teasenzin sivuilla kuvailtu maltaiseksi ja hunajaiseksi mustaksi teeksi, jossa on hienostunut ja hedelmäinen appelsiinin aromi. Tämä villinä kasvanut tee muistuttaa maultaan viljaista ja suolaista tuoretta täysjyväpaahtoleipää, jossa on päällä hiukan hunajaa. Maltaiset ohra ja vehnä maistuvat ensin, hedelmäinen ja appelsiininen jälkimaku paljastaa teen hienon laadun. Jin Jun Mei on musta tee Fujianin maakunnasta Wuyin vuoristosta, jossa tuotetaan myös kuuluisaa Lapsang Souchongia. Jin Jun Meitä onkin usein kutsuttu Lapsang Souchongin ylellisemmäksi versioksi, jossa on runsaammin hunajaisuutta. Myös valmistus on samanlainen, mutta ilman savustamista. Tee sisältää runsaasti kofeiinia. Saamani tee on kerätty talvella 2013. (Lisätietoja teestä täältä.)

Teelehtien tuoksu on todella maltainen, mutta kuitenkin raikas ja hiukan hunajainenkin. Toisinaan teelehdet tuoksuvat tunkkaisilta, mutta nämä tuoksuvat todella tuoreelta. Teelehdet ovat pitkiä, ohuita, kultaisia ja mustia. Näyttäisi myös siltä, että kaikki lehdet ovat aikalailla kokonaisia, eikä hauduttimen raoista tippunut mukin pohjalle mitään, toisin kuin kovin usein irtoteen kanssa käy. Valmis juoma on väriltään syvän ruskea, ei kuitenkaan ihan niin punertava, miltä se taitaa ottamassani kuvassa näyttää. Tuoksu on todella viljainen ja maltainen.

Maku on juuri sellainen, mitä tuoksu antaa odottaa; todella viljainen ja maltainen, sekä hiukan hunajainen. Nettisivuilla hieman runollisestikin kuvailtu maku osuu tässä kyllä aika hyvin kohdalleen. Ensin tee on hyvin pehmeä, sen jälkeen kielelle jää pyörimään miellyttävä maltainen maku ja jälkimaku tuo esiin pientä hedelmäisyyttä. Tämä on juuri sellainen tee, josta en joskus aiemmin olisi uskonut, että tämä on maustamatonta mustaa teetä. Niin paljon makua voi teessä olla ilman maustamistakin. Nyt kokeilin vain kahta haudutusta peräkkäin ja toisella kertaa tee oli ainakin yhtä hyvää, kuin ensimmäiselläkin kerralla. Tosin, sain huomata teen todella sisältävän runsaasti kofeiinia ja kaksi kuppia peräkkäin tuntui olevan kofeiinin puolesta minulle vähän liikaa.

Tee muistuttaa mielestäni kaikilta osin hyvin paljon maistamiani Yunnanilaisia makuja, mutta on vielä vähän parempaa. Itse asiassa ensin luulinkin, että tämä on Yunnanista, ennen kuin aloin kirjoittaa tätä postausta ja luin, että tämä onkin Fujianista. Ainakin nyt tuntuu, että tätä teetä on saatava lisää. Tämä sopii todella hyvin aamujeni aloittajaksi. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti