tiistai 20. toukokuuta 2014

Vanhat suosikit uudessa nosteessa

Useimmiten uutta teetä ostaessani ostan aina jotain uutta sekä muutamaa hyväksi toteamaani teetä. Nyt, kun teetä on tullut juotua monenlaista, huomaan vaivihkaa palanneeni vanhoihin suosikkeihini.

Kerroinkin pari viikkoa sitten, että ystävälläni sattui olemaan vanhaa vuosien takaista suosikkiteetäni, Forsmanin Kello Viiden Teetä. Ajattelin ostaa tätä teetä pitkästä aikaa seuraavalla kauppareissulla, mutta kyseisessä kaupassa ei tätä teetä ollut. Toisella kertaa kävin eri kaupassa, mutta sielläkään ei ollut juuri tätä teetä. Nyt mietinkin, että pitäisikö seuraava teetilaus tehdäkin Forsmanilta ihan vaan tämän teen takia... Samalla tietysti tulisi kokeiltua sieltäkin jotain uusia teelaatuja.

Tämän hetkiseksi suosikkiteeksi laitoin Althaus-teen Jasmine Ting Yuan, jota juuri nyt tulee valittua juotavaksi useimmiten. Eikä siitä edes ole kuin pari kuukautta, kun ihmettelin, että juuri tätä teetä tulee juotua harvemmin ja vain tietyllä fiiliksellä. Vai onkohan elämässäni juuri nyt sellainen tilanne, että juuri tämä tee maistuu. Vai johtuuko siitä, että tulee kesä ja fiilis on vihreä. Tiedä häntä.

Lisäksi tällä hetkellä maistuu Taipei, joka on maustettu oolong. Taipei on vähän makeampi tee ja sitä tulee juotua iltapäivisin. Usein tarjoan muuten tätä teetä vieraille, jotka haluavat "jotain hyvää vihreää teetä". Tiedän, eihän se edes ole vihreää ja olen kyllä joka kerta kertonutkin sen. Ja joka kerta tämä tee saa kehuja myös vierailta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti