sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Teapigs green with envy

Koin edellispäivänä yllättävän mielihalun: olisipa meillä jotain hyvää pussiteetä. En tiedä mistä tällainen ajatus kumpusi, mutta onneksi pari satunnaista pussia laadukasta teetä sattui laatikossa olemaan. Mao feng green tea on maustamatonta kiinalaista vihreää teetä. Teapigsin teepusseissa on hauskaa se, että luettavakseen saa lyhyen kertomuksen ja kuvailun teestä.

Tämä vihreä tee on väriltään vaalea keltaisenvihreä. Valitettavasti olen itse ollut vähän flunssainen, joten tuoksua en osaa ihan hirveän tarkasti kuvailla. Tuoksu tuntui kuitenkin miellyttävältä ja täyteläiseltä, melkein kuin kermaiselta. Tee tuoksuu melko tavanomaiselta maustamattomalta teeltä, mutta ei välttämättä ihan niin perinteiseltä vihreältä teeltä, kuin mihin olen tottunut.

Tämä tee sopii kipeälle kurkulleni. Tee on erittäin miellyttävän makuinen. Maku on kuitenkin samantyylinen kuin tuoksukin, jotenkin tavanomainen, mutta ei kuitenkaan perinteisen vihreän teen oloinen. Oikeastaan tämä tuntuu maultaan vähän samalta, kuin jotkin juomani oolongit. Maku on pehmeä, kevyt ja täyteläinen, ei ollenkaan kitkerä. Teessä on pitkä, hyvä jälkimaku.

Tätä teetä juo mielellään enemmänkin. Ja kuten laadukkaan teen kuuluukin, tämä toimii erittäin hyvin toisellakin haudutuksella, vaikka pussiteetä onkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti