perjantai 18. huhtikuuta 2014

Makumieltymykset muuttuvat

Olen vaihtanut leiriä teemieltymysten suhteen.

Olen jo pitkään pitänyt eniten mustasta teestä. Ensin maustetusta ja sittemmin maustamattomasta. Olen pitänyt vähän erikoisena sitä, jos joku ei niin välitä mustasta teestä, onhan se kuulunut omiin suosikkeihini. Sitten löysin oolongit ja samalla uusia makuelämyksiä. Aloin ymmärtää, ettei musta tee ehkä olekaan se "ainoa oikea".

Nyt makumieltymykseni kallistuvatkin vihreään teehen. En tiedä milloin tämä on tapahtunut. Laatikossa olevat mustat teet on pääasiassa juotettu vieraille, olen itse juonut ainostaan yhtä maustamatonta mustaa Yunnan-teetä. Nyt mustat teet alkavat olla loppu, mutta olenkin ostanut lisää lähinnä vihreää teetä tai teesekoituksia. En enää tiedä mitä tarjoaisin vierailleni, jostain syystä ajattelen, että monet haluavat mustaa teetä, eikä sitä siis juurikaan ole. Tuntuu, etten enää edes osaa ostaa mustaa teetä. Todellisuudessa kyllä osa vieraistakin taitaa tykätä juoda ihan mitä vaan hyvää teetä.

Iltaisin juon edelleen kofeiinittomia vaihtoehtoja, mutta aamuihin ja päiviin ovat vihreät teet ujuttautuneet salakavalasti. Edes valkoiset teet ja oolongit eivät tunnu juuri nyt maistuvan. Mahtaakohan tämä olla jokin kausiluonteinen vaihe vai makuaistin kehittymistä uuteen suuntaan...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti