tiistai 11. maaliskuuta 2014

Tiettyä teetä tietyllä fiiliksellä

Toisia teelaatuja tulee juotua vain tietyllä fiiliksellä. Tajusin tämän, kun aloin ihmetellä miksi muutama hyvä tee on jäänyt vähemmälle juomiselle. Vaikka vaikeaahan se on tietenkin selittää, mikä se fiilis millekin teelle on ja miksi toisia tulee käytettyä fiiliksestä riippumatta. Riippuuko se tietty fiilis ehkä mielentilasta, säästä, seurasta tai siitä, mitä teen kanssa on tarjolla? En taida itsekään oikein tietää.

Fiiliksestä riippuvaisia teelaatuja itselläni ovat ainakin minttutee, jasmiinitee, teehelmet, teekukat ja pu-erh. Näistä vielä kolme ensimmäistä ovat olleet pitkään kestosuosikkejani. Tuntuukin jotenkin erikoiselta, että omia kestosuosikkejaan ei osaa juoda arkisesti joka päivä, vaan ennemminkin ne vaativat juuri sen fiiliksen tai tilanteen. Tai ehkä niitä suosikkeja jää tiedostamattaan säästelemään, etteivät vaan lopu kesken.

Otin taas pitkästä aikaa nautittavakseni vihreää jasmiiniteetä, vaikkei oikein ollutkaan juuri sellaista fiilistä. Jostain syystä edes teen tuoksu ei tunnu houkuttelevalta, kun fiilis ei ole oikea. Yhtä kaikki, tee maistuu yhtä hyvältä kuin ennenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti