maanantai 3. maaliskuuta 2014

Big Dragon Pearls

Olen vähän tykästynyt teelaatuihin, jotka on sidottu tai kääritty. Johtuu ehkä siitä, että ne tuovat ainakin ulkonäöllään vähän vaihtelua. Big Dragon Pearls on eksoottinen kiinalainen vihreä tee, jonka valmistukseen on käytetty ylimmät kaksi lehteä ja nuppu. Tee on kääritty käsin isoiksi helmiksi.

Pussista tulee vieno ja puhdas vihreän teen tuoksu. Tietysti tiukasti helmiksi käärityistä teelehdistä ei kovin voimakasta tuoksua kai olekaan odotettavissa. Valmiin juoman tuoksu on vieno ja hiukan makea. Väri on oikein kirkas, vaalean keltainen. Haudutusohje on 70-80 astetta, mutta tuntuu, että 80 astetta saattaa olla hiukan liian kuumaa.

Maku on todella mieto, mutta maistuva. Tee on hiukan makea ja raikas, etenkin jälkimaussa on mukavaa makeutta. Maku on oikein pehmeä ja puhdas, ei ollenkaan kitkerä. Olen aina ajatellut, että "hienostunut" ei kuvaa mitenkään teen makua. Tämä on kuitenkin oikein hienostunut. :) Nyt kun sellaiseen hienostuneeseen makuun törmää, alkaa vähän ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan. Makumaailma tuntuu sijoittuvan jonnekin vihreän ja valkoisen teen väliin.

Tämä on erittäin hyvää teetä. En kuitenkaan usko, että tämä on aivan kaikkien makuun. Etenkin vahvojen makujen ystävälle tämä todennäköisesti on liian "mautonta" teetä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti