lauantai 1. helmikuuta 2014

Vierasbloggaaja: Uusia teelaatuja maistelussa

Mansikkasamppanja

Tämä Mandragoran vihreä sencha -tee oli yksi saamistamme joululahjateistä. Sen ulkonäkö on todella hieno, kokonaiset mansikat ja ruusunnuput ovat näyttävän näköisiä. Mukana on myös rusinaa ja laventelinkukkaa. Tuoksu on ihanan makea ja metsämansikkanen, mutta ei kuitenkaan peitä alleen vihreän teen hyvää luonnollista makua.

Makeiden, marjaisten teemakujen ystävälle sopiva tee. Tässä oli mielestäni jotain nostalgisen makuista, ehkäpä metsämansikan ja ruusuntuoksusta tuli mummolan kesät mieleen.

White Tea Mulberry

Mulperimarjalla,  papaijalla ja omenalla maustettu valkoinen tee. Tätä tilasin crema.fi -verkkokaupasta (kaupan arvostelu tulossa myöhemmin!).
Tästä on tullut yksi tämänhetkisistä suosikkiteistäni, ja olenkin ehtinyt sitä jo tilaamaan lisää isomman pussin. Pidän hedelmäisistä, makeista teemauista ja tämä tosiaan osuu maultaan aivan nappiin! Tee on todella pehmeän ja makean makuista ja lisäksi siinä on jotenkin ihanan kesäinen, kukkainen maku ja tuoksu.


Sencha Greenhorn

Appelsiinilla ja sitruunalla maustettu vihreä tee Cremasta. Hedelmänpaloja oli runsaasti ja tässä korostui erityisesti appelsiinin maku, mistä pidän kovasti.

Teen maustamiseen on lisäksi käytetty ilmeisesti jotain appelsiini- ja sitruunamehua tai muuta valmistetta, koska tuotetiedoissa on mm. glukoosisiirappia, appelsiinimehutiivistettä, aprikoosisosetiivistettä, sokeria, sakeuttamisaine E401 ja muunneltua tärkkelystä. Itse suosisin kuitenkin ihan perinteisiä hedelmiä, marjoja ja luontaisia aromeja teen maustamiseen, joten vähän mietitytti kyseiset ainekset. Maussa en kuitenkaan havainnut mitään keinotekoisen oloista. Raikas, kirpeähkö mutta kuitenkin makean makuinen tee, tätä olen usein aamuisin juonut.


Anti-Stress yrttitee

Kokeilen aina välillä näitä kofeiinittomia haudukkeita iltajuomaksi. Tässä on orapihlajaa, hibiscusta, sitruunaruohoa, jasmiinin ja kamelian kukkia sekä ananaspaloja. Mausteena mansikka-orapihlajaöljy.

Haudutettu juoma oli väriltään hieno voimakkaan punainen. Tässä oli kirpeähkö, melko tyypillinen yrttiteen maku, joka hunajalla maustettuna tasaantui ja makeus taittoi sopivasti kirpeyttä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti