lauantai 15. helmikuuta 2014

Uutta seikkailua

Innostuin todella syksyllä tilaamastani seikkailupakkauksesta, jossa sain maisteltavakseni kuutta satunnaista teemakua. Oli mukavaa vaihtelua, kun joku muu päätti mitä teetä tällä kertaa juodaan, tavallaan. Niinpä tilasin itselleni lisää seikkailua seuravassakin teetilauksessa. Kuvastaa hyvin tuttua ja turvallista (mutta niin ihanaa!) kotielämääni, että seikkailut tapahtuvat teemukissa. :) Osa saamistani teemaistiaisista oli jo entuudestaan tuttuja makuja, mutta uusiakin kivoja tuttavuuksia tuli myös, tässä niistä parhaimmistoa.

Rooibos relax
Rooibos relax on vihreää luomurooibosta, joka on maustettu seljanmarjalla, sitruunamelissalla ja ohdakkeenkukalla. Pussia avatessa vastaan tulee todella voimakas ja vähän erikoinen tuoksu. Tämä tuoksuu joltain todella terveelliseltä, mutta lisäksi myös jotenkin tutulta. Olen nyt mieltynyt vihreään rooibokseen, joten odotukset tämän juoman suhteen olivat korkealla. Juoman tuoksu on vähän yrttiteemäinen ja juoman väri likaisen ruskea. Eihän tämä houkuttelekaan maistamaan... Maku onkin onneksi parempi. Tämä maistuu selvästi vihreältä rooibokselta, lisäksi maussa on hiukan sitruunaa. Maku on hieman myös yrttiteemäinen, mutta ei mitenkään huonolla tavalla. Tässä on jokin todella voimakas maku, samoin kuin tuoksussakin, mietin tulisiko se seljanmarjasta. Maku ei ole siis yhtään hassumpi.

Bora Bora on hedelmätee, jossa on rusinaa, seljanmarjaa, papaijaa, omenaa, hibiskusta, mustaherukkaa, auringonkukkaa, ruiskaunokkia, vadelmaa ja mansikkaa. Tuoksu on makea ja hedelmäinen, erittäin lupaava. Valmis juoma on vaalean vadelmamehun väristä. Maku on aika miellyttävä ja makea. Päälimmäisenä taitaa maistua seljanmarja, jonka maku tuntuu kyllä hiukan esanssiselta. Muita makuja on vaikeampi lähteä erittelemään. Jälkimaku on todella makea. Tämä on aika mehumainen juoma, jota voisin juoda enemmänkin. Oikeastaan on ihan mukavaa vaihtelua välillä juoda hedelmähauduketta. Tuntuu kyllä jotenkin väärältä kutsua hedelmähaudukkeita (samoin kuin yrttihaudukkeita) teeksi, kun ei niissä kerran ole teetä ollenkaan. Joka tapauksessa, tällaisia haudukkeita tulee kovin vähän ostettua, joten oli mukava taas tutustua uuteen hyvään makuun.

Raikas mustikka
Raikas mustikka on seljankukilla, sitruunankuorella, mustikalla, jasmiininkukilla ja limetti-aromilla maustettu sencha. Teelehdet tuoksuvat raikkaasti sitruunaiselta. Valmiin juoman tuoksu taas on syvä ja tumman vivahteinen, sitruunainen ja vähän makea, erittäin miellyttävä ja houkutteleva. Väriltään juoma on vähän likaisen keltainen. Tee maistuu selvästi senchalta ja miellyttävästi sitruunalta. Mustikkaa teessä maistuu vain aavistuksen. Tämä on oikein kiva vihreä tee, vaikka joka päiväiseen käyttöön.

China special gunpowder on luomutuotettua, perinteistä kiinalaista vihreää teetä. Teelehtien tuoksu tuo mieleen kesäpäivänä pellolla kuivuvan heinän. Tuoksu ei ole siis mitenkään huonolla tavalla heinäinen, vaan oikein miellyttävä. Valmiin juoman tuoksu on samalla tavalla heinäinen ja väri tumman keltainen. Maku on erittäin miellyttävä, puhdas vihreä tee. Maku on todella pehmeä, ei ollenkaan kitkerä. Suosittelen maustamattoman vihreän teen ystävälle.

Marjakimara
Marjakimara on karpaloilla, mansikoilla, punaherukoilla, vadelmilla, karpalonlehdillä ja ruiskaunokilla maustettu musta tee. Teelehtien tuoksu on ihana, todella makea ja marjainen. Teen joukossa on kokonaisia marjoja, ainakin karpaloita ja punaherukkaa huomasin heti. Juoman tuoksu on makea, mansikkaa ja punaherukkaa erottuu selvästi. Tuoksu on myös hieman karamellinen. Maku on miellyttävä ja mieto, melkein kermainen, sopivan makea ja marjainen. Tämä makuyhdistelmä toimii! Sopii hyvin makean ystävälle.

Suomenkielisissä ainesosaluotteloissa harvemmin näkee, mistä maasta tee on peräisin. Näissä maistelupakkauksissa on toisella puolella etiketti suomeksi ja toisella puolella alkuperäinen etiketti, jossa muuten lukee maatkin. Ehkä meillä ei ole Suomessa niin tapana korostaa teen alkuperää...

Tämäkin seikkailu oli siis jälleen Mandragorasta tilattu. Jos joku jo kyllästyy lukemaan aina vain Mandragoran teelaaduista, niin ei huolta! Uusia makuja taitaa olla korkeintaan pari jäljellä. Niiden jälkeen varmaankin uuden teetilauksen kimppuun. Vielä en ole edes miettinyt, mistä seuraavaksi tilaisin. Toisaalta, teetä on kyllä vielä jäljellä ihan riittämiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti