lauantai 22. helmikuuta 2014

Teapigs the new grey

Teapigs on minulle melko uusi tuttavuus. En ole aiemmin tullut maistaneeksi, ihan vaan sen takia, että suhtaudun vähän ennakkoluuloisesti pussiteehen. Teapigs mainostaa käyttävänsä teepyramideissaan kokonaisia teelehtiä ja kaikinpuolin laadukkaita ainesosia, teepussit ovat myös biohajoavia. Pari yksittäispakattua teapigs-teetä on odottanut laatikossa ja nyt otin sitten the new greyn maisteluun. Kyseessä on darjeeling earl grey. Kerrankin siis maustettu musta tee, jossa ihan oikeasti kerrotaan mitä mustaa teetä siinä on.

Teepussista ei tule oikein minkäänlaista tuoksua ja teen hauduttamisessa on epäilyttävästi pussiteen fiilistä... Pussissa olevat teelehdet näyttävät kyllä ihan hyvältä, sellaiselta kuin teen kuuluukin näyttää. Valmis tee on väriltään voimakas ja kirkas, mikä lupaa hyvää verrattuna useaan pussiteehen, joista tuntuu yleensä saavan melko sameaa tavaraa. Lisäksi teepussi on tupaten täynnä tavaraa haudutuksen jälkeen, teelehdet ovat hautuessaan täyttäneet sen kokonaan.

Teen tuoksu on miedon earl greyn tuoksu. Pussiteestä tuttua kitkeryyttä ei tuoksussa ole lainkaan. Maku on selvästi bergamotilla maustettua darjeelingia! Tee tuntuu ensin miedolta, mutta sen jälkeen maku voimistuu. Kitkeryyttä tässä ei ole lainkaan, vaan maussa on mukavaa pehmeyttä. Itse tee on mukavan pehmeä ja bergamotti voimakas. Tämähän ei ole yhtään hassumpaa. Eikä tee todellakaan maistu pussille. Toimii muuten ihan hyvin myös toisella haudutuksella.

Suosittelen kokeilemaan! Ja etenkin sellaisille, joilla teetä on kaapissa vain vierasvarana, ostakaa teapigs-teetä ja katsokaa mitä vieraat tykkäävät! Tällaista pussiteetä voisin ehkä itsekin ostaa, tosin eri makua, koska earl grey ei varsinaisesti ole suosikkejani.

3 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hyvältä, tätä voisi vaikka töihin viedä kun siellä ei jaksa haudutella. Mistä ostit nämä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Oon saanut näitä kylkiäisenä Mandragoran tilauksissa. Sieltä niitä ainakin saa, en ainakaan muista muualla vielä nähneeni...

   Poista
  2. Niin ja teapigsin omilla sivuilla näytti kans olevan verkkokauppa.

   Poista