maanantai 3. helmikuuta 2014

Tazo-yrttiteet

Aiemmin olen suhtautunut aika varauksella yrttiteehen ja muihin teeksi kutsuttaviin juomiin, jotka eivät oikeasti ole teetä. Useampaa sorttia maistettuani suhtautumiseni on kuitenkin muuttunut positiivisemmaksi. Olen jo törmännyt useampaankin ihan hyvään kuumaan juomaan, joka ei sisällä ollenkaan teetä. Vaikka eivät ne tietenkään oikeaa teetä voita.

Kaverini oli saanut lahjaksi kahta laatua Tazo-yrttiteetä. Tazo onkin minulle täysin uusi tuttavuus. Mahtaako sitä edes saada Suomesta...? Kaveri oli ainakin saanut nämä ollessaan Yhdysvalloissa ja paketeissakin oli ohjeistukset vähän eri mittayksiköissä, kuin mihin on täällä totuttu. Kun olin kaverilla kylässä ja uusia makuja oli tarjolla, tuli tietysti heti maistettua molempia.

Passion sisältää hibiskuksen kukkia, luonnollisia trooppisia makuaineita, sitruunahappoa, lakritsanjuurta, appelsiinin kuorta, kanelia, ruusun terälehtiä, sitruunaruohoa ja väriksi hedelmämehu-uutetta. Juoman väri on voimakkaan punainen ja tuoksu voimakas. Maku on myös todella voimakas, hedelmäinen ja vähän kukkainen, appelsiinin makua maistuu myös selvästi. Toisaalta tämä maistuu melko tyypilliseltä hedelmäteeltä, vastaavaan makuun muistan törmänneeni ennenkin. En tiedä onko tämä nyt sitten hedelmäteetä vai yrttiteetä, mutta joka tapauksessa ihan hyvä juoma, tätä taidan kylässä ottaa toistekin.

Sweet cinnamon spice sisältää kanelia, lakritsanjuurta, appelsiinin kuorta, sikuria, rooibosta, luonnollisia makuaineita, tähtianista ja manteliuutetta, lisäksi ainesosissa on indian sarsaparilla, josta en kyllä tiedä mitä se on. Juoman väri on kanelinen. Myös maussa on runsaasti kanelia, joten tämä on hieman jouluinen. Maku on hieman lakritsainen ja oikein kivasti mausteinen. Tämä juoma on minun makuuni vähän turhan kanelinen, mutta pullan kanssa maistuisi varmaan aika hyvin.

Pahoitteluni, jos ainesosista löytyy virheitä. Heitin suomennokset niin sanotusti lonkalta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti