perjantai 7. helmikuuta 2014

Hunajaisia makuja

Taannoin minulla oli tapana juoda teeni hunajalla. Nykyään en tee niin juuri koskaan. Hunajan maku teessä ei enää oikein iske... ainakaan hyvässä mielessä. Toisinaan mieleni tekee makeuttaa teeni hunajalla ja joka kerta makuyhdistelmä tuntuu vieraalta. Satuinkin tilaamaan hunajalla maustettua teetä, kaksin kappalein, jospa se vaikka toimisi ja maistuisi paremmin. Olen myös muutaman kerran katsellut teehen tarkoitettuja makusiirappeja, joissa on ollut hunajaa. Makusiirappeja en ole kyllä vielä kokeillut, enkä muuten makuhunajaakaan.

Toisinaan eri teelaatuja tulee kuvailtua hunajaisiksi, vaikkei teellä olisi mitään tekemistä hunajan kanssa. Tässä tekstissä kuvailemani aidolla hunajalla maustetut teet ovat kuitenkin maultaan erilaisia, kuin esimerkiksi Yunnan Black Mao Feng, jonka miellän myös hunajaiseksi. On vaikeaa lähteä sanoin kuvailemaan millainen ero on hunajaisessa teessä ja hunajalla maustetussa teessä, niitä pitää vain itse lähteä maistamaan. Lisäksi jos itse sekoitan hunajaa teehen, tuntuu hunajan maku taas hieman liian pistävänä ja tietysti vielä erilaiset hunajat maistuvat vähän erilaisilta. Tällä hetkellä taidan itse pitää eniten hunajaisista mauista, joissa ei siis oikeasti ole lainkaan hunajaa.

Honey oolong on hunajalla maustettua ti kuan yuan -teetä. Teelehdet on kuivatettu tulen yllä ja teelehdet on kääritty perinteisesti. Teelehtien ja juoman tuoksu on oikein hyvän oolong-teen tuoksu, jossa voi ihan aavistuksen havaita hunajaa. Juoma on väriltään vaalean keltainen. Maultaan tämä on erittäin hyvää oolongia. Hunajaa maistan tässä teessä aika vähän. Jälkimaku on erittäin miellyttävä ja jää viipymään kielelle, etenkin jälkimaussa huomaa miellyttävää makeutta. Jos odottaa voimakkaita hunajaisia makuja, ei kannata kokeilla tätä teetä. Nimittäin jos en olisi tiennyt, että tässä on hunajaa, en todennäköisesti olisi huomannut sitä ollenkaan. Oolongina tämä on kuitenkin erittäin hyvää, joten muuten voin kyllä suositella kokeilemaan. Tätä voisin tilata toistekin.
Sweet Honey

Sweet honey taas on mustaa teetä, joka on maustettu hunajalla, mantelilla, sokerihelmillä ja ukontulikukalla. Tuoksu on erittäin hunajainen. Jopa juoman väriä voisi kuvailla hiukan hunajaiseksi. Makukin on hunajainen ja makea. Mantelin makua on myös runsaasti, ehkäpä liiankin runsaasti minun makuuni. Mieheni mielestä tämä oli ehkä parasta teetä, jota olen hänelle tehnyt. Tämä on mukavan makea tee, joka riittää tyydyttämään pienen makean nälän. Jos on maustettujen mustin teelaatujen ystävä, suosittelen kokeilemaan tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti