sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pressopannun helppous

Ahkerassa käytössä ollut lasinen teekannuni hajosi. Yhtenä päivänä teetä laittaessani ihmettelin miksi pöytä lainehtii. Kannu oli haljennut. Useita vuosia hyvin palvellut teekannu pääsi roskikseen eläkkeelle.

Pari viikkoa käytin pientä keraamista teekannua tai haudutin mukissa. Mutta etenkin kun useampi vieras ottaa teetä, on helpompaa, jos on isompi kannu. Ilokseni sainkin lahjaksi kaksi pressopannua, ison ja pienen. Kyllä on taas helppoa. Isommalla saa helposti teet vieraille ja pientä taas on tullut käytettyä lähes joka päivä. Nyt olen tykästynyt pieneen pressopannuuni ylitse muiden haudutusvälineideni.

Ihmettelin jo itsekseni, miksen ole tullut hankkineeksi pressopannua aikaisemmin. Sitten muistin. Onhan minulla ollut sellainen joskus vuosia sitten, mutta sen kohtalo oli sama, kuin lasisella teekannullani. Vuosien kuluessa olin vaan jo ehtinyt unohtaa, kuinka helppoa pressopannulla on hauduttaa teetä.

Pressopannu ei ehkä ole ihan "kaikkien taiteen sääntöjen mukaan" -hauduttamista, mutta väliäkös sillä. Pressopannulla saa teestä oikein hyvää ja se riittää minulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti