tiistai 26. marraskuuta 2013

Rentoutus-yrttiteetä kofeiinittomiin iltoihin

Iltaisin olen nyt tykännyt juoda kofeiinittomia vaihtoehtoja. Olenkin tainnut jo aiemmin mainita, että en juuri perusta yrttiteestä. Haluan kuitenkin suhtautua ennakkoluulottomasti, joten viime ostoksilla tuli tilattua yksi yrttitee. Tämä löytyi kategoriasta "Teet iltahetkiin", jossa muutkin vaihtoehdot taisivat olla kofeiinittomia. Tähän teehen päädyin oikeastaan nimen perusteella. Kyllähän pienen lapsen äiti rentoutusta tarvitsee iltaisin. :) Tässä juomassa on kärsimyskukkaa, sitruunamelissaa, laventelinkukkaa ja piparminttua.

Pidän mintusta, jota tuoksussa tuntuu selvästi. Yrttiteeksi tuoksu on siis ihan lupaava. Ensimmäisellä kerralla haudutin melko kauan, ehkä 15 minuuttia, ja maku oli mukavan minttuinen, muita yrttejä maistui aika vähän. Maun perusteella olisin jopa voinut luulla vihreäksi minttuteeksi. Toisena iltana haudutin puolet vähemmän aikaa, jolloin maussa huomasi muitakin makuja, minttu ei ollut ollenkaan hallitseva. Ohjeessa on haudutusaikana 8-10 minuuttia ja tällä ohjeella maku onkin siis yrttiteemäisempi. Makunsa perusteella tämä siis sopii hyvin juotavaksi illalla. Maku on mukavan minttuinen, olematta kuitenkaan hirveän voimakas.

Juoman rentouttavasta vaikutuksesta en osaa sanoa. Saattaa olla sattumaakin, että illalla silmät lupsuivat, kun olin tätä juonut. Ei tämä suosikiksi asti yllä, mutta on kuitenkin ihan mukava kofeiiniton vaihtoehto iltajuomaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti