keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Mandragoran seikkailu-kokeilupakkaus

Mandragorasta tilaamastani seikkailu-kokeilupakkauksesta, jonka sisältöä en siis tiennyt etukäteen, paljastuivat Lung Ching Lohikäärmeen lähde, Wellness Pu-Erh & Kombucha, Yogi Suklaahetki, Luminen romanssi, Mummon mökki ja Magic Aloe.

Lung Ching on vihreä luomutee. Teestä sanotaan, että lehdet paahdetaan käsin isoissa wokkipannuissa pieni erä kerrallaan, jolloin teen lehdet tulevat miekan terän mallisiksi. Lisäksi makua kuvaillaan pehmeäksi ja aromin muistuttavan paahdettua kastanjaa. Maussa todella on erittäin miellyttävä paahdettu vivahde ja maku on erittäin pehmeä. Tee on maultaan oikein miellyttävä. Aluksi tee tuntuu hyvin miedolta, mutta jälkimaussa on runsaasti paahteisuutta. Mukavaa vaihtelua maustamattoman teen ystävälle. Ensin pidin tätä melko tavanomaisena teenä. Ensimmäisen maistamisen jälkeen olen kuitenkin kerta toisensa jälkeen tullut ajatelleeksi, että seuraavaksi taidan ottaa juuri tätä teetä. Tätä jäi suorastaan kaipaamaan, pieni pakkaus loppui äkkiä.

Wellness Pu-Erh & Kombucha on persikalla, persikankukilla, kehäkukilla ja kombuchalla maustettu pu-erh. Tuoksu on todella voimakas, vähän terveellisen oloinen ja maku on juuri samanlainen, mitä tuoksu antaa odottaa. Tämä tee ei maistu ollenkaan sellaiselta maanläheiseltä pu-erhilta, johon olen tottunut. Oikeastaan tämä ei ole muutenkaan kovin teemäinen juoma, enemmänkin terveysjuomamainen, sopisi ehkä hyvin flunssajuomaksi! Uskon, että tämä tee jakaa mielipiteitä, itsekin olen vähän kahden vaiheilla pidänkö tästä vai en. Toisaalta mausta herahtaa vesi kielelle ja toisaalta maku on kuitenkin niin pistävä, ettei tee mieli ottaa toista mukillista. Ensimmäisen mukillisen jälkeen ajattelinkin, että ei taida maistua enempää. Vaan hetken päästä hauduttelinkin jo toista mukillista samasta teestä ja mielestäni tämä oli toisella haudutuksella parempaa. Maku vaati vain ensin hieman totuttelua.

Yogi Suklaahetki sisältää kanelia, appelsiininkuorta, kaakaopapuja, lakritsia, vaniljaa, kardemummaa ja suklaa-aromia. Kyseessä on siis mausteinen chai-tyylinen juoma, joka ei kuitenkaan sisällä teetä. Tuoksu on erittäin voimakas, melkein liköörimäinen. Maku on suklainen ja mausteinen, ei kuitenkaan kaakaomainen. Valitettavasti täytyy sanoa, että tämä juoma jäi juomatta. Ensin maku oli erikoinen, mutta toisen siemauksen jälkeen en halunnut enää maistaa uudestaan. Varmasti tämä maistuu jollekin muulle, mutta taisi olla vähän liian erikoinen minun makuuni. Tässäpä se maistelupakkauksen ihanuus! Ei ainakaan mene kovin paljon haaskuun, vaikka en itse juomasta oikein pitänytkään.
Kuvissa Mummon mökki -hedelmätee

Luminen romanssi on vihreä Sencha-tee, jossa on mausteena rusinaa, luumua, kookosta, omenaa, kanelia, tähtianista, kamomillaa ja ruiskaunokkia. Tee tuoksu makealta purkalta ja joukossa on selvästi nähtävissä ainakin rusinaa, tähtianista ja ruiskaunokkia. Valmis tee tuoksuu vahvasti tähtianikselta, tuoksu on vähän jouluinen. Maku on hyvin vastaava, mitä tuoksu antaa odottaa. Tästä teestä tulee joulufiilis!

Mummon mökki on hedelmätee, jossa on seljanmarjaa, omenaa, luomuhibiskusta, aroniaa, punajuurta, karhunvatukkaa, punaherukkaa, vadelmaa, karhunvatukanlehtiä ja mansikkaa. Tee tuoksuu makean hedelmäiseltä, marjoja erottaa selvästi. Juomassa on upea syvän punainen väri. Maussa on mielestäni karhunvatukkaa, mutta mahdollisesti maku tulee oikeasti seljanmarjasta ja aroniasta.

Magic Aloe on vihreä rooibos, mausteena ananas, appelsiininkuori, luomusitruunamyrtti, sitruuna, nuokkukarhiainen, pioni, ukontulikukka ja Aloe Vera -lehti. Tässä on todella voimakas, hyvä tuoksu. Myös puru on kauniin väristä. Tuoksu ja maku ovat hyvin sitruunaiset. Juomalla on hyvin vahva, mutta pehmeä maku. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun join vihreää rooibosta, enkä olisi kyllä osannut arvata tämän olevan rooibosta. Tämä oli kuin oikein hyvä sitruunainen vihreä tee.

Seikkailupakkaus oli hauskaa vaihtelua. Nämä olivat kaikki sellaisia makuja, joita en todennäköisesti olisi muuten tilannut. Tuli siis kerrankin "rohkeasti" kokeiltua jotain uutta. Ja näistä Lung Ching ja Magic Aloe ovat sellaisia, joita voisin tilata toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti