sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Mautonta teetä maustamassa

Laatikkoon on jäänyt makaamaan yksi halvempi vihreä tee, jota ei vaan tule juotua. Jo purkkia avatessa huomaa hieman pölyisen ja tunkkaisen tuoksun, jonka myös valmiissa juomassa maistaa. En kuitenkaan ilkeä heittää teetä pois, vaikka en itse saa sitä juotua enkä ainakaan vieraille kehtaa sitä tarjota. Mietinkin, voisiko teen makua jotenkin parantaa - tuskin se ainakaan pahemmaksi menee... Laitoin ensin mukin pohjalle hieman sitruunan mehua ja pihalta poimimaani omppua. Kaadoin päälle kiehuvaa vettä ja hetken päästä laitoin teen hautumaan. Ja tästähän tulikin ihan hyvää! Tee ei edelleenkään ollut häävi, mutta kun joka siemauksella otti samalla palan omppua, oli lopputulos oikeastaan aika maukas.

Vaikka teestä tulikin näin ihan hyvää, on silti vaikea kuvitella, että se edelleenkään kuluisi kovin nopeasti. Tällä hetkellä laatikossa vaan sattuu olemaan niin paljon parempia makuja, että vähemmän hyvät siirretään väistämättä syrjään odottamaan. Avattua teetä ei kuitenkaan viitsisi ikuisuuksia säilytellä, mitäköhän sitä seuraavaksi keksisi kokeilla tähän teehen...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti