keskiviikko 14. elokuuta 2013

Vierasbloggaaja: Uusia makuja Teekaupasta

Tämän blogin innoittamana tein tilauksen teekauppa.fi:stä ja sainkin nopeasti kasan uusia teemakuja maisteltavaksi. 
Milky oolong sisältyi tilaamaani neljän teen valikoimaan. Tuotekuvauksen luettuani ensimmäinen mielleyhtymä oli lipton + maito -yhdistelmät, joten olin hieman ennakkoluuloinen koska en ole koskaan tykännyt lisätä maitoa teehen. Tästä tulikin yllättäen oma suosikkini mustista teistä! Jo heti pussia avatessa teen tuoksu on ihanan kermainen ja odotukset olivat korkealla. Eikä tarvinnut pettyä, nimittäin maku oli myös lämpimän kermainen, vaniljainen ja pehmeä. Tätä on tullut juotua paljon ja pieni 24 g näytepussi on ollut yllättävän riittoisa.

Lapsang Souchongia kuvataan savuisen makuiseksi. Ensihaistamalta pussista erottui heti selkeä savuinen aromi, ehkä hivenen tervaankin viittavaa. Maussa oli savua myös kivasti. Perushyvä musta tee, joka on kuitenkin varsin erityyppinen kuin muut. Arvelisin, että tämä sopisi hyvin esim. juustolautasen ja viinin jälkeen juotavaksi, mikäli kaipaa lämmikettä.

Little Dragon taas nousi vihreistä teemauista suosikikseni! Kiva hedelmäinen ja mansikkainen tuoksu sekä pehmeä maku. Tätä aion tilata jatkossakin lisää.

Dance of the Berries oli perushyvä, valkoinen hedelmillä maustettu tee. Hedelmät olivat isoina palasina, joukosta erottui kokonaisia vadelmiakin. Tämä tee on mielestäni ulkonäöltään yksi hienoimpia, isot värikkäät hedelmänpalat sekä kirkkaan sinisenä loistavat ruiskaunokin lehdet tekevät houkuttelevan näköisen sekoituksen.

Muutama muu tilattu tee jäi arvostelematta, niistä lisää toiste. Tilauskokemukseni teekauppa.fi:stä oli positiivinen, joten aion tilata sieltä jatkossakin. Näitä makuja aion ainakin kokeilla: Jade Oolong, Aprikoosi Samppanja, Morning Luck Natural, Golden Apple.

1 kommentti:

  1. Milky oolongista mulle tullut täysin sama mielleyhtymä! Täytyis tosissaan heittää vähän omia ennakkoluuloja romukoppaan. Tota täytyy ehdottomasti itsekin jossain vaiheessa maistaa. :)

    VastaaPoista