sunnuntai 11. elokuuta 2013

Maistelussa Kuppi Kuumaa -ostokset

Omia suosikkimakujani ovat jo pitkään olleet sitruuna ja vanilja. Tällä kertaa tilasinkin kuppikuumaa.fi:stä mustaa teetä näillä suosikkimausteillani, aged earl greyn sekä yhden oolong-teen. Lisäksi tilasin Chai Latte Vanilla -juoman.


Chai Latte oli niin erikoinen uutuus meillä, että sitä maistoin heti. Lisää chai-kokemuksestani aiemmassa postauksessa.

Sitruunateestä olen pitänyt sellaisen pistävän sitruunanmaun ansiosta. Siis sellainen maku, joka tuo veden kielelle. Tästä sitruunateestä puuttui tuo pistävä maku kokonaan, maku oli paljon pehmeämpi. Ihan hyvä sitruunainen musta tee, mutta maku oikeastaan aika lempeä. Kyllä tätä vieraille kehtaa tarjota.

Vaniljateenä ostin Luomu Lilla Hjärtat -teetä, joka on aidolla vaniljalla maustettua ja koristeena on pieniä sydämiä. Tässä teessä tuoksu lupasi todella hyvää. Ja hyvää teetä se onkin! Maku on vähän erilainen, kuin mitä olen vaniljateessä tottunut, hieman mausteisempi. Tätä voisin kuvitella tilaavani toistekin.

Tarjouksessa sattui olemaan Luomu Numi Aged Earl Grey, jonka hetken mielijohteesta päätin ostaa kokeeksi. En juuri pidä earl grey -teestä, mutta tämän mainostettiin valmistustapansa ansiosta olevan "aito, puhdas ja täyteläinen tee, joka on aivan eri maata kuin muut markkinoiden earl greyt". Haudutusohje oli 4-5 minuuttia, joka mielestäni tuntui todella pitkältä ajalta. Kokeilin kuitenkin ohjeiden mukaan, eikä teestä tullut neljässä minuutissa ollenkaan liian vahvaa. Jos pitää bergamotin mausta, pitää tästä teestä, maku jää voimakkaana kurkun perälle. Aiemmin kokeilemani earl greyt eivät kyllä pääse samalle viivalle tämän teen kanssa, ero on huomattava. Haudutusohjeessa lukee, että voidaan hauduttaa kolme kertaa. Tätäkin rohkenin epäillä, mutta tietysti kokeilin. Toisella haudutuksella tee oli edelleen aivan saman makuista, vaikka haudutusaika oli sama. En kokeillut enää kolmatta haudutusta, koska tee on runsaskofeiininen ja itse olen vähän kofeiiniherkkä.

Viimeisenä testasin vielä Formosa Fine Oolong -teen. Tämä tee oli oikeastaan aika yllätyksetön, perusoolong. Ihan hyvää, mutta ei aiheuta suuria tuntemuksia suuntaan eikä toiseen.

Kaiken kaikkiaan Kuppi Kuumaa -ostokseni olivat siis kohtalaisen onnistuneet. Hyviä perusteelaatuja, oikein maukas vaniljatee ja uusi makea chai-kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti