maanantai 26. elokuuta 2013

Kapea katsaus Porin teetarjontaan

Olin saanut vinkin seuraavalla Porin reissullani kurkata Kauppahallissa olevan Luomupuodin teetarjonnan. Valikoimaan kuuluikin monipuolisesti Clipperin ja Yogin teetä, sekä muutamia muita yksittäisiä laatuja. Irtoteetä oli vähemmän. Olin ajatellut, että teet olisivat pienemmässä erikoisliikkeessä kovinkin hintavia, mutta yllättäen hinnat olivatkin ihan keskitasoa. Lisäksi Luomupuodissa on oikein ystävällinen palvelu. Yhden teen sorruin ostamaan, kun hinta ei mielestäni ollut paha, Welt ParTnerin luomu Darjeeling First Flush FTGFOP1. Siis jälleen yksi Darjeeling First Flush. :) Mielenkiintoni heräsi nimittäin kokeilla makueroa muihin vastaaviin verrattuna. Tämä olikin takuuvarma hankinta, maukas musta tee, jossa on ihan aavistus karvautta.

Kauppahallissa poikkesin myös Mauste- ja teepuoti Cafe Nestorissa, jossa sain myös oikein asiallista palvelua. Heillä on laaja valikoima pääasiassa Forsmanin teetä. Uskoisin, että tavallinen teenkäyttäjä löytää tästä paikasta helposti uusia teemakuja kokeiltavaksi, kun valintoja eri merkkien välillä ei tarvitse tehdä. Itse tulin ostaneeksi valkoista teetä, kun lähes kaikkea muuta kotoa jo löytyikin.

Parin muunkin paikan teehyllyt kurkkasin, mutta muita mainitsemisen arvoisia paikkoja ei tullut vastaan, ainakaan tällä kertaa.

Teetä en tällä reissulla käynyt juomassa missään. Useammassakin paikassa on tietysti aiemmin tullut käytyä. Paremmissa paikoissa teen saa haudutettuna, mutta yleensä laatuina on Keisarin morsianta tai Tiikerin päiväunta. Suurin osa teenkäyttäjistä on tietysti näihin ihan tyytyväisiä, oma teemakuni nyt vaan sattuu olemaan erilainen, makunsa kullakin. Itse olen omasta mielestäni hyvää teetä saanut Porissa vain jo aiemmin mainitsemassani Jätskibaari Vohvelissa.

Yhteenvetona voin sanoa, että Pori ei tarjoa teenkäyttäjälle paljonkaan iloa, valitettavasti. On tietysti hyvin mahdollista, että jotain on jäänyt minulta huomaamatta. Ehkä jossain kahvilassa oikeasti on tarjolla loistavaa teetä. Asuin Porissa seitsemän vuotta, mutta nyt olen jo muutaman vuoden asunut muualla. Ehkä tänä aikana on tullut jotain uutta ja kiinnostavaa, en vain tällä reissulla osannut sitä löytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti