torstai 8. elokuuta 2013

Ensimmäinen Chai Latte -kokemukseni

Tilasin siis jälleen uutta teetä. Olen monta kertaa miettinyt, millaista on chai-tee. Käsittääkseni se on etenkin Aasiassa suosittua, mutta itse en ollut koskaan maistanut. Enkä muuten voi sietää maitoa teessä ja käsittääkseni se kuuluu olennaisesti chaihin. Nytpä rohkeninkin tilaamaan oikein Chai Latte Vanilla -juomaa.

Perinteisen teen kanssa tällä chai lattella ei ole mitään tekemistä. Kyseessä on siis jauhe, joka sekoitetaan veteen (tai maitoon). Maku on hieman mausteinen ja oikein makea. Vähän kuin kuumaa kaakaota, paitsi ei maistu ollenkaan kaakaolta. Oikein hyvää, tulee varmasti juotua, vaikka onkin ehkä vähän turhan makeaa makuuni. Enkä ollenkaan ihmettele, jos joskus tulee tilattua lisääkin. Kylmänäkin tätä voisi juoda, mutta testasin vasta kuumana.

Miehenikin maistoi ja intoutui heti muistelemaan, kuinka hänen entinen nepalilainen työkaverinsa teki itse chai lattea. Työkaverin resepti oli kutakuinkin: kolme pussia mustaa Liptonia haudutetaan pitkään (useita tunteja) kattilassa kuumassa maidossa, joka on maustettu kardemummalla ja vaniljatangolla.

Siskoni puoliso innostui myös chai latte -ostoksestani. Hän oli tykästynyt Intiassa paikallisten juomaan chaihin, mutta ei ollut onnistunut Suomesta löytämään vastaavaa. Kutsuin heidät tietysti heti maistelemaan ostostani. Valitettavasti tämä chai ei ollut samanlaista, vaikkakin kuulemma ihan hyvää kuitenkin.

Suosittelen muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti