perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kaikki hyvä ei sovi yhteen

Eilen söin lättyjä mansikoiden ja kermavaahdon kera. Samalla join vihreää teetä ja mietin, että on kyllä täysin väärä juoma lättyjen kaveriksi. Eivät sopineet sitten ollenkaan yhteen. Eikä tee muuten tunnu sopivan suklaankaan kanssa yhteen, paitsi mustan teen kanssa välttävästi. Ja sipsit voi lisätä samaan listaan. Jäätelökin on vähän siinä ja siinä, vähän riippuu teestä ja jätskistä. Tuntuu, että aika monet herkuiksi ajateltavat naposteltavat eivät oikein sovi teen kanssa. Täytyykin alkaa enemmän makustella millaista teetä minkäkin naposteltavan kanssa kannattaa keitellä.

Erilaiset teet sopii nautittavaksi eri ruokien kanssa, vihreä sopii toisella ja musta jollekin muulle. Musta ehkä vähän monipuolisemmin. Ja sitten on tietysti myös muut teelaadut ja kaikenmaailman yrttijuomat. Sushin kanssa vihreä tee sopii muuten enemmän kuin hyvin. Tutut kutsuivat kerran syömään japanilaista ja tarjosivat alkupalaksi sushia, juomana oli vihreää teetä. Sen jälkeen olen aina yhdistänyt sushin vihreään teehen. Se yhdistelmä todellakin toimii!

Makuja on tietysti monia ja makuasioita nämä tietysti ovatkin. Jonkun mielestä tee ei ehkä sovi mihinkään ja toisen mielestä sopii kaikkeen. Hiukan voisin silti itsekin miettiä tarkemmin millaista teetä laitan itselleni minäkin päivänä. Veikkaan, että musta tee olisi voinut sopia lättyihin vihreää paremmin. Onneksi mansikat ja kermavaahto toimii kuitenkin aina. :)

2 kommenttia:

  1. Mites teekupit? Ootko hifistellyt niiden kanssa? Teet maistuu varmaan ihan erilaisilta eri kupeista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kyllä olen, tosin aika harvoin. Onhan sillä hifistille suurikin merkitys, millaisesta kiposta teensä nauttii. :D Tässäpä hyvä aihe seuraavaan postaukseeni...

      Poista