keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Jääteetä

Helteisillä ilmoilla piti kerrankin kokeilla itse jääteen tekemistä. Netistä löytyi monenmoista ohjetta ja kotoa löytyvät teelaadut pääsivät testiin. Laitoin 4 teelusikallista teetä ja litran kylmää vettä ja kannun jääkaappiin. Valmiiseen siivilöityyn teehen vielä fiiliksen mukaan vähän sitruunaa. Itse en oikein välitä makeista jääteistä, joten makeutta en lisännyt ollenkaan.

Ensimmäinen halvempi vihreä tee ei toiminut jääteessä. Teestä tuli hieman kitkerää.

Seuraavaksi laitoin teekauppa.fi:stä ostettua aprikoosi-shampanja -teetä, joka toimi täydellisesti jääteenä! Ensimmäinen satsi oli 8,5 tuntia ja toinen n. 12 tuntia. Teestä ei tullut ollenkaan kitkerää, vaan juuri sopivaa. 12 tuntia tuntui aika sopivalta ajalta.

Kolmanneksi kokeilin vielä halvempaa mustaa teetä. Tämäkin toimi ihan kelvollisesti. Vähän reilummin sitruunaa ja maku parani huomattavasti.

Suosittelen kokeilemaan. Uskon, että etenkin maustetut mustat teet toimivat jääteenä oikein hyvin!


PS. Jouduin muuttamaan aikaisempaa tekstiäni, jossa kerroin kokemuksestani teekauppa.fi:n asiakkaana. Heillä on nimittäin oikein toimiva jälkimarkkinointi, joten nostin hieman antamaani kokonaisarvosanaa. :)

2 kommenttia:

  1. Jääteet on ihania, mutta kokemusta on niistä kaupan makeista litkuista. Ne ei varmaan oo oikeeta teetä nähnytkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne kyllä oikein ole oikeaa teetä nähnykään... :D Mutta kyllä niistäkin ihan hyviä löytyy, jos ei halvinta mahdollista litkua osta. Ja vievät kyllä makeannälkää aika hyvin mennessään. :)

      Poista